Nejvzácnější vozy míří do Plzně

Nejvzácnější vozy budou za 14 dní k vidění v Plzni. Na programu je i hudba, design, fotografie či beseda se závodníkem Lackem

Cílená propagace v Plzni

Druhý ročník unikátní přehlídky historických i současných automobilů s názvem Skvosty s vůní benzínu přiveze od 19. do 22. 7. do Kreativní zóny DEPO2015 skvostné vozy z celého světa.

Potěší především fanoušky italských značek a formulí, ale i československého Metalexu a historických vozů Škoda. Novinkou budou motorky, které zastoupí oblíbená Jawa, ikonická Čezeta i legendární Harley Davidson. Kromě skvostů na čtyřech, dvou či třech kolech láká také na umění a zajímavá setkání. Program oživí rozhovory s automobilovými osobnostmi, vystavené fotografie, designový nábytek, sochy, či živá hudba.

Ve čtvrtek odpoledne se návštěvníci setkají s jedním z nejlepších českých závodních jezdců Adamem Lackem, který se vloni stal Mistrem Evropy tahačů v závodech na okruzích. V takzvané „italské hale“ si pak budou moci vedle závodních sporťáků se stovkami koní pod kapotou prohlížet koně ztvárněné sochařem Michalem Gabrielem. Jinou část přehlídky doplní skvostné snímky známého fotografa slavných osobností Jadrana Šetlíka ze sbírky „Millenium“ a  v kavárně bude mít výstavu svých nejlepších momentek Petr Frýba, oficiální fotograf světové vytrvalostní série 24h series, závodů GT4 Central Europe i mosteckého autodromu, který již téměř dvacet let fotí motosport a závody po celém světě.

Součástí programu bude letos nově také živá hudba: každý den festivalu vystoupí jiná kapela (St. Johnny, 1 Rebel, Elvis Presley Band). Zkrátka nepřijdou vyznavači foodtruckové gastronomie a rodiny s dětmi, které najdou vyžití v podobě šlapacích i elektrických motokár, závodů RC modelů či simulátoru Formule 1. Na samostatné formulové scéně v bývalé autobusové myčce okusí malí i velcí závodníci na simulátorech řízení v 300km rychlosti, anebo v co nejkratším čase výměnu pneumatik v tzv. Pit-stopu. V KartAreně čekají zájemce zážitkové jízdy, na simulátoru BESIPu si odvážlivci vyzkouší převrácení či náraz vozidla. Nejmenší návštěvníky zabaví trampolíny a pískoviště.

Po celé 4 dny bude navíc zdarma přístupná výstava 100PY, věnovaná kulatému výročí Československa.

Nejzajímavější Skvosty, na které se návštěvníci mohou těšit:
• Rolls Royce 20/25 Park Ward - provozuschopný nerenovovaný veterán z r. 1934
• Rolls Royce Phantom – majestátní limuzína vyráběná s úmyslem stvořit nejluxusnější auto na světě
• Benz 1914 – zástupce první automobilky na světě a slavný vítěz Grand Prix 1914. V ČR se v současnosti nachází pouze dva kusy!
• Mercedes 190 - jeho elegantní tvary ocenili ve filmu „Deset tisíc ložnic“ také Grace Kelly a Frank Sinatra
• Mercedes SLS – luxusní „okřídlený“ sporťák
• Mercedes-Maybach S 650 Cabriolet - synonymum prvotřídního luxusu. Vyrobeno pouhých 300 kusů, cena přes 8 milionů Kč
• Harley-Davidson Daytona z r. 1926 a Harley-Davidson Model V z r. 1934
• Bugatti Veyron – hyper rychlý gran turismo s výkonem 1001 koní, který zvládne překonat rychlost 400 km/h
• Lamborghini Aventador SV - super rychlý závodní vůz o ceně atakující 15 milionů korun a síle 750  koní
• Škoda 130RS - škodovkářská  legenda, přezdívaná „Porsche východu“. Jeden z nejúspěšnějších speciálů své kategorie na závodních tratích.

Vstupenky a více podrobností na www.skvosty-plzen.cz. Až do konce června pořídí zájemci v předprodeji lístky za zvýhodněných 200 / 300 Kč (jednodenní / celofestivalová); cena na místě bude 250 / 400 Kč. Nárok na zlevněné vstupné mají ve všech případech studenti, senioři a děti nad 150 cm. Menší děti a osoby s průkazkou ZTP a ZTP/P s doprovodem mohou na akci zdarma.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka