Nelegálně prodávali cigarety, tabák a anabolika

V souvislosti s nelegálním prodejem neplatili daně, a tak státní pokladna přišla o více než sedm milionů korun.

Jarní servisní akce AUTO CB

Vrchní komisař odboru hospodářské kriminality Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje zahájil trestní stíhání dvou mužů – 62letého muže z Tachovska, kterého obvinil ze zločinu zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby, a 40letého cizince, kterého obvinil ze zločinu zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby, z přečinu výroba a jiné nakládání s látkami s hormonálním účinkem a z přečinu nedovolená výroba a držení pečetidla státní pečeti a úředního razítka.

Na základě provedeného šetření se podařilo kriminalistům zjistit, že v období od července roku 2015 do října loňského roku oba muži zajišťovali nelegální dovoz cigaret a následně také jejich nelegální distribuci na území České republiky, zejména v Praze – Modřanech, na území okresů Tachov a Cheb.

Starší z mužů nakoupil od dosud neustanovené osoby celkem 3 150 kartonů cigaret různých značek a 150 kilogramů tabáku, které následně dál distribuoval. Jeho jednáním tak došlo ke zkrácení minimální daňové povinnosti na spotřební dani a zkrácení daně z přidané hodnoty ve výši přes 2 206 000 korun.

Mladší z mužů pak z ciziny zajistil minimálně ve dvou případech dovoz 1 850 kusů kartonů cigaret různých značek. Dále sám, částečně s druhým obviněným, prodal 160 kusů kartonů cigaret různých značek a v Praze přechovával bezmála 1 300 kilogramů tabáku, který prodával dalším osobám. Mezi nimi byl i starší z obviněných. Při prohlídce jiných prostor a pozemků kriminalisté také zajistili přes 151 kilogramů různých látek obsahujících látky s anabolickým nebo jiným hormonálním účinkem, které muž přechovával s vědomím, že nejsou určeny k léčebným účelům. Tím zkrátil minimální daňovou povinnost na spotřební dani a na dani z přidané hodnoty v celkové výši přes 4 963 700 korun.

Kriminalisté navíc zjistili, že dotyčný v rozporu se zákonem o užívání státních symbolů České republiky přechovával v jedné garáži v Praze neoprávněně vyrobené kulaté razítko Ministerstva vnitra s vyobrazením malého státního znaku České republiky.

Starší z obviněných mužů je trestně stíhaný na svobodě, mladší z mužů se v tuto chvíli nachází ve vyšetřovací vazbě v Německu pro páchání násilné trestné činnosti na území tohoto státu.

V případě odsouzení staršímu z obviněných hrozí trest odnětí svobody od dvou do osmi let, mladšímu za výše uvedenou trestnou činnost hrozí stejná trestní sazba.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 19.10.2017 07:08



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka