Nenapravitelný vykradač domů z Horšovskotýnska dokradl

Kradl v několika domech. V posledních třech letech byl mimo jiné i pro krádež potrestán.

Cílená propagace v Plzni

Kriminalisté Služby kriminální policie a vyšetřování Domažlice zaznamenali další mimořádný úspěch při potírání majetkové trestné činnosti ve svém teritoriu. Dne 15. ledna 2018 zahájili trestní stíhání třiatřicetiletého muže, kterého obvinili ze spáchání trestných činů porušování domovní svobody a krádež.

Obviněný v říjnu a listopadu loňského roku bez použití násilí vnikl několika domů v obci Horšovský Týn. Na konci října v dopoledních hodinách vstoupil otevřenými dveřmi do domu, kde v předsíni odcizil proutěný košík se dvěma bonboniérami a dvěma papírovými přáníčky. Byl spatřen a poté pronásledován majitelem. Když odcizené věci odhodil, majitel jej přestal pronásledovat.  Z dalšího domu týž den okolo poledne ukradl tašku přes rameno, do které uložil notebook, zimní bundu, modráky, nůž, kalkulačku, propisky a flash disk. I zde byl vyrušen majitelkou, a tak tašku s věcmi nechal na místě a utekl. Do třetího domu se vydal v odpoledních hodinách. Ze sklepa pak ukradl plechovky piva, pětilitrový soudek piva, konzervy s masem, zavařované okurky a lahev alkoholu.

Počátkem listopadu vnikl do objektu v obci Hlohová, kde z dílny ukradl motorovou pilu, úhlovou brusku, elektrický hoblík. Opět byl vyrušen majitelem, takže část věcí zanechal na místě a část věcí byla nalezena v okolí. Celková škoda, kterou svým jednáním majitelům způsobil, byla vyčíslena na 8 320 korun.

Policistům se jej podařilo zadržet. Zjistili, že byl rozsudkem Okresního soudu v Tachově v květnu 2014 odsouzen mimo jiné i pro trestný čin krádež k trestu obecně prospěšných prací o výměře 250 hodin, kdy mu byl tento trest v červenci 2015 přeměněn na trest odnětí svobody nepodmíněně o výměře 167 dnů. Nyní domažličtí kriminalisté podali spolu se spisovým materiálem státnímu zástupci podnět k návrhu na vzetí obviněného do vazby.

Soudce návrh státního zástupce akceptoval, a tak je obviněný stíhán vazebně. Pachateli hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka