Nepomuk ožije o víkendu poutí, centrum láká na kulturu i atrakce

Již tuto sobotu a neděli bude Nepomuk opravdovým „poutním městem“, bude se tu konat slavná a hojně navštěvovaná pouť u svátku sv. Jana Nepomuckého.

Jarní servisní akce AUTO CB

Kromě lunaparkových atrakcí a stánků s pouťovými sladkostmi a plastovými hračkami čeká na návštěvníky bohatý kulturní program. Připraveno je množství hudebních a divadelních vystoupení, tradiční historické stánky a ukázky řemesel, soutěže pro děti, zpřístupněné památky a další překvapení.

O pouti to v Nepomuku žije! Jedná se bezesporu o nejpopulárnější a nejnavštěvovanější nepomuckou událost v rámci celého roku. Nejde jen o atrakce, ale o živý multižánrový městský festival pro celou rodinu. O víkendu 20. a 21. května tedy bude celé historické centrum Nepomuka překypovat různými akcemi, atrakcemi a vůbec lidským mumrajem.

A bude se na co těšit: Hlavní hvězdou hudebního programu budou kapely Rangers-Plavci a Poletíme? Ale i další vystupující stojí za zmínku – balkánská hudba Tabasker, instrumentální duo Flaškinet, pošumavská dechovka Úhlavanka, gotický soubor Dei Gratia, flašinetář Jan Bondra, rockový Sifon či Extra Band revival … a to není zdaleka vše. Nebude chybět ani divadlo – již v pátek zahrají Pláničtí ochotníci na Sokolovně, o víkendu pak bude přímo na ulici vystupovat např. Panoptikum Maxe Fische nebo Teartr Rajdo. K divadlu nemá daleko šermířské vystoupení ani strašidelné podzemí. Dále zde budou samozřejmě velké množství pouťových atrakcí, včetně novinek, tradiční i novodobé stánky, ukázky řemesel, výstavy, otevřená muzea a památky, workshopy a soutěže pro děti a samozřejmě poutní mše ...  A pozor, mimo pouťových zábav je vstup na vystoupení zdarma!

Tedy konkrétně místo po místu, stručně a přehledně: Akce se odehraje tradičně na náměstí A. Němejce (pouťové atrakce, stánky, strašidelné podzemí) ale i na dalších místech (nejen) v centru města jako jsou: kostel sv. Jana Nepomuckého (mše a poutní obřady), kostel sv. Jakuba (koncerty vážné hudby, meditační oáza), Malé letní scéna (hudba, divadlo), Přesanické náměstí a Kostelní ulice (řemeslné stánky, historické atrakce, pouliční umělci, šermíři …), areál stavebnin Unibrick (dětské pěvecké a taneční vystoupení, hudba, soutěže a atrakce pro děti, Sokolovna (pouťová zábava), hřiště u ZŠ (pouťová zábava), Sál KD Dvorec (pouťová zábava), Švejk restaurant a hotel U Zeleného stromu Nepomuk (gurmánské hody, grilované sele, sportovní soutěže pro děti).

„Svatojánská pouť má staleté trvání. Vždy šlo o nejvýznamnější událost, jaká se v Nepomuku konala. Snažíme se tuto akci v jistém ohledu vrátit zpátky k barokní tradici a zároveň pouť transformovat pro 21. století. Tedy do podoby živého městského festivalu pro celou rodinu, kde návštěvník/poutník najde jak hlučné a barevné pouťové atrakce, kolotoče a střelnice, tak množství divadelních a hudebních vystoupení, ukázky historických řemesel, příležitostné výstavy i nadstandardně dlouho otevřená muzea. A samozřejmě odpočinek a rozjímání v klidu kostela,“ komentuje akci nepomucký místostarosta Pavel Kroupa.

Na Nepomucké pouti vystoupí:
RANGERS-PLAVCI (country/folk)
POLETÍME? (turbošanson)
ATLANTIS COLLEGIUM (barokní hudba)
DEI GRATIA (gotická hudba)
FLAŠKINET (hudební duo v obsazení skleněné lahve a kytara)
TABASKER (balkan/klezmer)
SIFON (rock/heavy metal)
MINIMAX (pop – pouťová zábava)
PANOPTIKUM MAXE FISCHE (pouliční divadlo)
DIVADELNÍ SPOLEK PLÁNICE (komedie Jen žádný sex, prosím…)
TEArTR RAJDO (nejen loutkové divadlo nejen pro děti)
JOHÁNEK (malý divadelní klub ZŠ Nepomuk)
RYTÍŘI ŽICHOVICE (skupina historického šermu)
JAN BONDRA (flašinetář)
KONTUŠOVKA (staropražská muzika)
ÚHLAVANKA (pošumavská dechovka)
EXTRA BAND revival (rock)
ORION (pop, rock, dechovka)
KUFR (dechový soubor ZUŠ Klatovy)
BRENDA 5 (crossover)
BJB (folk, pop, reggae)
a další

Kompletní program s profily vystupujících, mapu celé pouti, dopravními radami a dalšími užitečnými informacemi najdete na adrese http://pout.nepomuk.cz/



The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
19.05.2017 15:26



2 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka