Netopýři zase devastují plzeňské byty. Zajistěte si je

Netopýři gradují a jako každý rok, kdy si koncem léta hledají zimní bydlení, je třeba si dávat na tuto problematiku velký pozor. Důležitá je prevence a výstraha - platí pro celé území Plzně.

Jarní servisní akce AUTO CB

"Vše se bude odehrávat podle počasí, a dokud bude teplo, počítám minimálně dva až tři týdny, to bude aktuální," říká šéf plzeňských zvířecích záchranářů Karel Makoň. "My v noci nejezdíme, hasičům a městské policii jsem doporučil to samé. Lidi na výstrahu stále kašlou, jezdíme na stále stejné lokality, do stejných domů i bytů," přibližuje rozzlobeně každoroční realitu Makoň.

Netopýři se do bytu dostanou otevřenou ventilačkounebo oknem, namotají se do záclon a pokoje pokryjí trusem. Podle ochránců zvířat by si hlavně lidébydlící u parků měli dát pozor. Netopýři opouštějí letní kolonie a hledají zimníbydlení. Proto je otevřená okna lákají

PS: Na fotografiích je středeční případ na dvorku domu Dobrovského 19, kde se našla skleněná stolní lampička se 48 uhynulými a 16 živými netopýry hvízdavými. Na fotografii oznamovatelka nálezu.

foto: desop

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 24.08.2017 12:01



2 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka