Nevíte kam po škole? Poradí veletrh Kariéra ve zdravotnictví v depu

Veletrh Kariéra ve zdravotnictví, který se koná 5. prosince v Plzni, nabídne studentům a absolventům zdravotnických oborů možnosti budoucího zaměstnání.

Cílená propagace v Plzni

Začíná v 10 hodin areálu DEPO2015. Vítáni jsou všichni zájemci z řad studentů, absolventů i široké veřejnosti. Nemocnice Plzeňského kraje mají tu čest být generálním partnerem akce. A samozřejmě i jedním z významných vystavovatelů.

„Nemocnice Plzeňského kraje nabízí studentům a absolventům mnoho benefitů a příležitostí. Asi těmi nejlákavějšími je stipendium při studiu a náborový příspěvek v případě, že se absolvent rozhodne pracovat v některé z našich nemocnic. A velkou oblibu si získává i program Žij srdcem, v rámci kterého pomáháme absolventům při nástupu do práce, například s hledáním vhodného ubytování.“ říká předseda představenstva společnosti Nemocnice Plzeňského kraje Marek Kýhos.

Do Skupiny Nemocnice Plzeňského kraje spadají nemocnice akutní péče v Klatovech, Domažlicích, Stodu a Rokycanech a nemocnice následné péče v Horažďovicích a Svatá Anna v Plané. „Velkou výhodou těchto našich nemocnic je práce ve středních a menších kolektivech, které přitom zajišťují široké spektrum výkonů. Díky tomu se mohou mladí lékaři seznámit, vyzkoušet a v relativně krátké době naučit větší množství postupů, než tomu bývá na velkých pracovištích,“ doplňuje Marek Kýhos s tím, že krajské nemocnice mají vzdělávací akreditace ve více než 20 lékařských oborech a další v nelékařských. 

Podrobnosti k programům, benefitům nebo vzdělávacím akreditacím v krajských nemocnicích se zájemci dozví přímo na veletrhu od manažerky HR Kateřiny Tobiášové a dalších zástupců nemocnic.

Veletrh sleduje dva hlavní cíle. Tím prvním je zprostředkovat studentům, absolventům a zájemcům o práci ve zdravotnictví osobní kontakt s nejrůznějšími potenciálními zaměstnavateli a zlepšit tak oboustranné povědomí o požadavcích a nárocích. Druhým cílem je dát možnost návštěvníkům, aby se mohli inspirovat od zajímavých hostů a případně je i přímo oslovili s dotazem. Veletrh totiž navštíví jak zástupci společností, tak i známé osobnosti spojené se zdravotnictvím, které se vyznačují zajímavými zkušenostmi, neotřelým myšlením a odvahou inovovat.

Příchozí se mohou těšit třeba na debatu s lékařem a senátorem Markem Hilšerem (14:30) nebo na přednášku Urgentní medicína (15:15) v podání předsedy představenstva Domažlické nemocnice Petra Hubáčka, který dříve působil jako šéf Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje nebo jako přednosta urgentních oborů Fakultní nemocnice Olomouc a v oblasti připravenosti záchranného systému a nemocnic v krizových situacích je i odborným konzultantem Ministerstva zdravotnictví ČR.

Součástí veletrhu je bohatý doprovodný program zahrnující kromě přednášek také soutěže o zajímavé ceny, příležitost zkonzultovat životopis s odborníky a další zajímavosti. V rámci veletrhu vznikne také katalog Kariéry ve zdravotnictví. „Veletrh se koná v Plzni, tedy v samém centru Plzeňského kraje, a tak nás velice těší, že jsme se na partnerství dohodli právě s Nemocnicemi Plzeňského kraje, které jsou jedním z největších zaměstnavatelů v kraji,“ říká za organizátory Ayman Masani. 


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 04.12.2018 12:08



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka