Nik West, spoluhráčka od Prince a největší talent funkové scény vystoupí v Plzni

Jak zní funk 21. století se budou moci domácí posluchači přesvědčit na koncertě jedné z nejtalentovanějších baskytaristek světa Nik West, která zahraje v České republice vůbec poprvé.

Cílená propagace v Plzni

 V rámci letošního evropského turné, které čítá čtyřicet zastávek, přivítá její šestičlennou sestavu Měšťanská beseda v Plzni již 1. listopadu 2016. Pro hudební kritiky je Nik West zosobněním novodobého funku a její vystoupení bude jedním z nejzásadnějších letošních koncertních zážitků ve svém žánru. Jako předkapela byl oficiálně potvrzen český hudební projekt Electric Lady.

Teprve 27letá americká zpěvačka, skladatelka a producentka Nik West už svými hudebními výkony dokázala upoutat posluchače napříč žánry a světadíly, odbornou veřejnost i slavná jména světové hudební scény. Byl to Dave Stewart z proslulých Eurythmics, který ji jako jeden z prvních přizval ke společným projektům, obdivuje ji  i Steven Tyler z Aerosmith, Lenny Kravitz nebo John Mayer. Zásadní roli v její kariéře měl mentor a zároveň blízký přítel Prince. ,,Naučila jsem se od něj, že mám dělat jenom to, v čem jsem nejlepší. Říkával: ‚Když tě někdo přehraje v tom, co chceš dělat, měla bys zkusit radši něco jiného.‘ Jinými slovy říkal, že Nik West má být prostě nejlepší v tom, co dělá, ať už je to cokoli," jak uvedla Nik West v rozhovoru pro hudební portál musicweb.cz. 

Pro hudební kritiky je Nik West s jejím nasazením a vyhlášeným „groove“ zosobněním novodobého funku.  Její koncert je považován za jeden z nejzásadnějších letošních hudebních zážitků ve svém žánru a rozhodně půjde o mimořádnou show pro fanoušky. Ti z nich, kteří se nespokojí pouze s vystoupením, mohou poznat Nik s kapelou a zakusit atmosféru příprav před koncertem formou VIP vstupu do zákulisí, který je dostupný na oficiálních stránkách interpretky (http://nikwestbass.storenvy.com/products/14666823-vip-backstage-pass).

Do rytmu rocku a funky návštěvníky ještě před vystoupením Nik West naladí hudební projekt Electric Lady, který byl oficiálně potvrzen jako předkapela. Její frontmanka Tereza Hrubanová, která vystupuje pod uměleckým jménem Tereza Rays, má s americkou umělkyní mnoho společného. „Ona je veliký extrovert a rebel, a to je mi strašně sympatické, mám to úplně stejně,“ svěřila se Hrubanová.

Nik West vydala své zatím jediné studiové album „Just In The Nik of Time“ (2011), v němž mísí R&B, funk a neo soul. Princův rukopis, ale rovněž funk staré školy jsou v Nik zakořeněné, a i když po čtyřech letech od jejího debutu přišlo zvukově odlišné a rockově laděné EP „Say Somethin“ (2015), je funk nadále středobodem v jejím hudebním vývoji, který na jaře roku 2017 přinese druhou očekávanou desku.  Na albu lze očekávat řadu hostů a jedním z prvních má být dle vyjádření samotné Nik také nositelka Grammy, soulová a R&B zpěvačka, skladatelka a producentka Macy Gray.

Vstupenky na koncert 1. listopadu 2016 od 19:30 hod. v Měšťanské besedě v ceně 540 Kč jsou v prodeji na www.mestanska-beseda.cz a v dalších obvyklých předprodejích.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka