Nikoli šťastné, ale vybojované vítězství, říká střelec Marek Bakoš po výhře 1:0 v Teplicích

Po trefě do sítě AS Řím přidal Marek Bakoš i přesný zásah do teplické branky. V případě ligového utkání na severu Čech ovšem jeho gól znamenal možnost radovat se po závěrečném hvizdu z vítězství.

Cílená propagace v Plzni

„Získali jsme tři body a jsme rádi. Od začátku to ale bylo velmi těžké utkání. Za nás to nebylo, co se týká herní stránky, ideální. Každý z nás ale dokázal v takto bojovném zápase vzdorovat a nakonec jsme uhlídali těsné vedení až do konce,“ rekapituluje v krátkosti Bakoš. „Teplice dnes hrály výborně. Jejich hráči byli tvrdí, agresivní a nepříjemní. Nic nám nedali zadarmo. My jsme ale na rozdíl od soupeře dokázali vstřelit gól,“ zdůrazňuje slovenský útočník.

Byl to právě Bakoš, který svou brankou přisoudil Viktorii tři body. „Milan Petržela se fantasticky uvolnil a já se jen snažil najít si ve vápně mezeru, kterou by mi mohl přihrát. Snažil jsem se zakončovat nahoru, abych netrefil brankáře,“ popsal rozhodující moment utkání. „Moc jsme se nedostávali do nebezpečných situací, byl to pro nás těžký zápas. O to víc jsem rád, že jsme dnes získali tři body. Spíše než šťastné vítězství bych to dnes hodnotil jako upracovanou výhru,“ míní Marek Bakoš.


„Ve fyzicky náročném utkání jsme ze sebe vydali všechno. Tepličtí dobře napadali a hráli hodně nátlakově. To, že jsme dnes dokázali zvítězit, nás může psychicky posílit. Každé vítězství je důležité, ale takto vybojovaný zápas může mít na tým větší účinek, než kdybychom tu jednoznačně vyhráli,“ přidává se Lukáš Hejda.

Komentář:

Domácí vstoupili do zápasu nebojácně a v úvodních minutách hýřili sebevědomím. Ve čtvrté minutě se ve vápně dostal ke střele plzeňský odchovanec David Vaněček, kterou uzdravený Kozáčik vyrazil jen k Urmovi, jenž z hranice malého pokutového území napálil břevno. Následná Ljevakovičově střele chyběla přesnost. Pasáž bez průniků do pokutového území přerušila až 25. minuta, kdy po Fillově centru hlavičkoval v nadějné pozici další hráč s plzeňskou minulostí Jakub Hora. Jeho pokus ale mířil vysoko nad branku. Plzeňané se v průběhu prvního poločasu soustředili na kombinační pojetí hry, domácí Teplice spoléhaly spíše na fyzické pojetí fotbalu. V šestatřicáté minutě měli žluto-modří možnost rozehrávat volný přímý kop z hranice pokutového území. Krob ale přízemní střelou trefil prvního bránícího hráče Viktorie. Akci domácích z 38. minuty zastavil ofsajd. V jednačtyřicáté minutě se dostali do rychlého protiútoku Plzeňané, Martin Zeman ale volného Ďuriše neoslovil. O minutu později se už ale hosté radovali. Petržela si vyměnil míč s Hořavou, aby následně z volného prostoru vyzval ke skórování Marka Bakoše. K tomu se jako skleněná kulička přikutálel balón na zlatém podnose a plzeňský útočník ranou pod břevno otevřel skóre – 1:0 pro Plzeň.

Po deseti minutách druhého poločasu, ve kterých se Plzni nedařilo vytvářet si střelecké pozice, připravil trenér Roman Pivarník první střídání. V 57. minutě nahradil Michala Ďuriše Tomáš Poznar. Zahrozili ovšem domácí. V 63. minutě centroval Krob do chumlu hráčů, ze kterého se nejvýše vyšponoval Lüftner. Jeho hlavička ale branku Matúše Kozáčika minula. Spíše propagační pokus vyslal na branku Tomáše Grigara Ergis Kace v 67. minutě, o několik okamžiků později překazil Marku Bakošovi krásnou průnikovou přihrávku na útočného kolegu Poznara. Po pětasedmdesáti minutách odešel ze hry Marek Bakoš, kterého vystřídal Patrik Hrošovský. O minutu později uviděl první žlutou kartu v zápase Milan Petržela, který si počínal nedovoleně v souboji s Jeřábkem. V závěru utkání hlavičkoval po standardní situaci střídající Potočný, míč ale nezasáhl ideálně. V 87. minutě odešel ze hřiště Milan Petržela, za něj vyběhl na hrací plochu Radim Řezník. Ač se domácí snažili v posledních minutách o vstřelení vyrovnávací branky sebevíc, viktoriáni jim víc než několik centrů do pokutového území nepovolili. Viktoria zvítězila na teplických Stínadlech 1:0.

8.kolo, sobota 24.9.2016, 20:15
Teplice: Grigar - Vondrášek (61. Vachoušek), Lüftner, Jeřábek, Krob - Ljevakovič, Kodeš (80. Potočný) - Fillo, Hora, Urma (70. Nivaldo) - Vaněček
Plzeň: Kozáčik - Matějů, Hejda, Hubník, Limberský - Petržela (87. Řezník), Kace, Hořava, Zeman - Duriš (57. Poznar), Bakoš (75. Hrošovský)
Branka: 43. Bakoš ŽK: Petržela Rozhodčí: Franěk - Wilczek, Vysloužil


foto: fcv



The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka