Nominované stavby roku budou od pondělka k vidění ve FN Plzeň. Patří mezi ně heliport

Poslední zastávku má před sebou putovní výstava k soutěži Stavba roku Plzeňského kraje 2015.

Cílená propagace v Plzni

Panely představující 28 přihlášených objektů budou od 19. prosince 2016 do 15. ledna 2017 k vidění v prostorách nemocniční galerie ve Fakultní nemocnici Plzeň. 

Fakultní nemocnice v Plzni se může pochlubit jednou z nominovaných staveb. Nový nemocniční nadzemní heliport získal také Cenu Svazu podnikatelů ve stavebnictví v ČR. Zástupci svazu vyzdvihli především splnění vysokých nároků kladených na provedení nosné konstrukce nadstandardních rozměrů a únosnosti. Následováníhodné je dle nich rovněž propojení s potřebnou funkcí parkování. Díky heliportu vznikla krytá parkovací místa, jejichž nedostatek nemocnici dlouhodobě trápí.

Přínos nového heliportu potvrzuje ředitel FN Plzeň MUDr. Václav Šimánek, Ph.D.: „FN Plzeň má statut traumacentra, které zajišťuje komplexní péči pro pacienty s mnohočetnými poraněními při bezprostředním ohrožení života. Toto centrum je jediným na západě Čech se spádovou oblastí cca milion obyvatel a stavba nového heliportu byla jednou z podmínek jeho provozu. Díky  novému heliportu se podstatně zkrátila doba transportu pacienta a snížil  se počet jeho překladů. Transport z vrtulníku je tzv. krytou cestou bez nutnosti použití sanitního vozu či výtahu a dochází ke zkrácení doby přesunu až o pět minut. Díky spojovacímu tunelu nyní stačí k převozu pacienta desítky vteřin. Daří se plnit časový interval tzv. „zlaté hodiny“, která rozhoduje o přežití vážně zraněného člověka. Během letošního roku bylo do traumacentra Leteckou záchrannou službou dopraveno 483 pacientů.“

„Do letošního 13. ročníku soutěže Stavba roku Plzeňského kraje 2015 se přihlásilo celkem 28 objektů, na hlavní ocenění odborná porota nominovala devatenáctku nejlepších,“ uvádí Miloslavn Zeman, předseda představenstva Okresní hospodářské komory Plzeňské, která je odborným garantem soutěže.

Prestižní titul získaly stavby ve čtyřech ze šesti soutěžních kategorií - Environmentální centrum Krsy (kategorie Novostavby budov), památková obnova hospodářského dvora v rámci Centra stavitelského dědictví v Plasích (kategorie Rekonstrukce budov), bytová nástavba hotelu U Zvonu v Plzni (kategorie Stavby pro bydlení) a Dům přírody Českého lesa v Klenčí pod Čerchovem (kategorie Sportovní a volnočasové stavby). 

Soutěž Stavba roku Plzeňského kraje 2015 uspořádaly Plzeňský kraj a Statutární město Plzeň ve spolupráci s Okresní hospodářskou komorou Plzeňsko, Českou komorou autorizovaných inženýrů a techniků, Svazem podnikatelů ve stavebnictví v ČR a Obcí architektů. Záštitu nad soutěží již tradičně převzali hejtman Plzeňského kraje Václav Šlajs a primátor Plzně Martin Zrzavecký.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka