Nově bezbariérová bude 4. základní škola v Kralovické ulici

Oprava výtahu, vybudování dvou bezbariérových ramp a dvou bezbariérových toalet čeká v příštím roce 4. základní školu v Kralovické ulici.

Cílená propagace v Plzni

Na financování rekonstrukce, která má stát včetně DPH přibližně 2,364 milionu korun, se budou podílet téměř stejným dílem město Plzeň a stát, menší částkou přispěje pak i samotná základní škola.       

„Ve škole je především zapotřebí provést rekonstrukci výtahu, který je v havarijním stavu, dále zde budou vybudovány dvě bezbariérové rampy, dvě bezbariérové toalety a provedeny další úpravy tak, aby byl celý objet dobře přístupný pro osoby s omezenou schopností pohybu a orientace,“ uvedl ekonomický náměstek Pavel Kotas.

Dotace ze státního rozpočtu bude činit 1,111 milionu korun, z rozpočtu města půjde na opravy 1,121 milionu korun a z fondu 4. základní školy 132 tisíc korun. Státní dotaci obdrží město z rozpočtu Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy České republiky. „Tento projekt je dalším z řady, kterým chceme přispět k bezbariérovosti veřejných budov,“ dodal Pavel Kotas.

Město Plzeň postupně upravuje své objekty tak, aby byly bez bariér. Nedávno tak například byl upraven za 2,35 milionu korun Městský školní areál v Sokolovské ulici, v němž sídlí základní škola, Gymnázium Františka Křižíka i základní umělecká škola. Stavbu spolufinancovalo město Plzeň a  byla podpořena i státní dotací. Aktuálně město dokončuje práce na odstranění bariér v objektu radnice na náměstí Republiky, v objektu vybudovalo výtah a provedlo i další úpravy za téměř 9 milionů korun.   


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka