Nové prostory má 31. základní škola v Plzni, poslouží i krizové situaci

Nové prostory má k dispozici 31. základní škola v Plzni, vznikly nástavbou stávajících šaten v areálu sportoviště. Zázemí vybudované za 3,455 milionu korun včetně DPH využije škola pro své potřeby, sloužit ale budou také městu.

Jarní servisní akce AUTO CB

 A to v případě krizových situací, mimo jiné jako místo pro náhradní ubytování s 24 lůžky. V minulosti už škola, jež se nachází na největším plzeňském sídlišti Lochotín, nenadálé události posloužila, našli v ní dočasný azyl studenti z Francie, jejichž autobus havaroval u rokycanského sjezdu z dálnice D5. 

„31. základní škola byla naším odborem krizového řízení určena jako místo pro řešení specifických situací. Je to povinnost ukládaná nám vyhláškou ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy. To, že prostory vznikly právě tam, má logiku a rozvíjí to potenciál místa. Jsem rád, že v případě maléru dokáží okamžitě poskytnout takové množství lůžek,“ řekl primátor města Plzně Martin Zrzavecký, který dnes prostory slavnostně otevřel spolu s náměstkyní pro oblast školství a sociálních věcí Evou Herinkovou.  

Součástí nástavby jsou čtyři pokoje, každý se šesti lůžky, sociální zařízení a také kuchyňka. „Stavba byla zahájena v květnu 2016, zkolaudována začátkem listopadu 2016. Šlo o největší loňskou investiční akci města na našich základních školách,“ řekl technický náměstek primátora Pavel Šindelář. 

Podle ředitele školy Václava Fišera spolupracuje 31. základní škola už více než deset let s odborem krizového řízení magistrátu. „Nastanou-li velké povodně či jiné závažné události a ocitnou-li se některé děti bez rodičů, jsme připraveni jim poskytnout péči po dobu 24 hodin, tedy ubytování, stravování, zajištění programu pro volný čas i vzdělávání, než se najdou jejich rodiče nebo jiní příbuzní,“ vysvětlil ředitel. V době, kdy nebude zázemí sloužit pro krizové účely, počítá sportovně orientovaná škola s tím, že jej budou využívat sportovci přijíždějící například na soustředění, tedy ubytují se tam osoby využívající sportovní areál. Vnitřní vybavení prostor, tedy nábytek, matrace a lůžkoviny vyšly školu na zhruba 320 tisíc korun včetně DPH. 

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka