Nový rok je příležitostí pro nové zaměstnání. Najdete ho u firem vystavujících v Tachově

Posledním místem prezentace putovní výstavy představující významné zaměstnavatele Plzeňského kraje je město Tachov.

Jarní servisní akce AUTO CB

Patnáct úspěšných a spolehlivých zaměstnavatelů zde bude prezentovat své podnikání a pracovní nabídky včetně zaměstnaneckých výhod v termínu 4. – 18. ledna. Informace jsou důležité i pro budoucí studenty a jejich rodiče – pomůžou v rozhodování při výběru případného studia.

Putovní výstava prezentující spolehlivé zaměstnavatele Plzeňského kraje končí své putování v Tachově. Patnáct panelů výstavy bude instalováno 4. ledna a bude k vidění až do 18. ledna. Cílem výstavy je podpořit technické obory ve vzdělávání, propagovat technicky zdatné firmy a lákat kvalifikovanou pracovní sílu, jejíž nedostatek zaznamenává celá republika.
„ I přes úzkou spolupráci se středními školami v celém kraji zaznamenáváme značný nedostatek odborně kvalifikovaných pracovníků – od montážních dělníků až po technicko-hospodářské profese,“ posteskl si představenstva výrobního družstva OBZOR Plzeň, Zdeněk Sobotka.

O úzké spolupráci se středními školami mluví také Jana Borowiecka, HR Manager společnosti VIZA AUTO CZ, s.r.o.: „Snažíme se komunikovat zejména se školami, které jsou nám oborově blízké. Jedná se zejména o Střední průmyslovou školu strojní, Střední odbornou školu profesora Švejcara, a pak o Střední odborné učiliště elektrotechnické.“ A dodává: „Vnímáme nedostatek technicky vzdělaných uchazečů potažmo zaměstnanců. Proto bychom přivítali větší popularizaci technický zaměřených oborů a nastavení vzdělávacího systému tak, aby byl přínosný pro všechny strany – jak pro studenty, tak pro školy a následně i pro nás zaměstnavatele.“
Nedílnou součástí řešení problematiky dostatku kvalifikované pracovní síly na trhu práce jsou i města a kraje. O roli města Tachov mluvil starosta Ladislav Macák: „Město Tachov si váží podniků, které podnikají na jeho území a má zájem, aby spolupráce byla prospěšná pro obě strany. Pokud je v možnostech města, rádi pomůžeme. Naše vzájemné vztahy pokládáme za velmi dobré.“ Představitelé Tachova zajišťují a rozšiřují také podmínky pro spokojený život obyvatel, aby pokud možno neodcházeli do velkých měst. Město se angažuje především v oblastech sportu, volnočasových aktivit a přípravě lokalit pro výstavbu rodinných domků a obytných domů. „Za velmi dobrou a prospěšnou považuji spolupráci mezi Střední průmyslovou školou v Tachově-Světcích a průmyslovými podniky z Tachova a okolí. Žáci mají možnost se učit přímo v podnicích a současně vedení podniků si může vybírat žáky jako budoucí zaměstnance,“ uzavírá starosta Macák.

Firmy, které se na putovní výstavě prezentují:
Alfmeier CZ s.r.o.
BORGERS CS spol. s r.o.
BRUSH SEM s.r.o.
COMTES FHT a.s.
Doosan Škoda Power s.r.o.
ETD TRANSFORMÁTORY a.s.
invelt - elektro s.r.o.
JTEKT Automotive Czech Plzen s.r.o.
OBZOR, výrobní družstvo, Plzeň
Plzeňská teplárenská, a.s.
RSF Elektronik spol. s r.o.
SWIETELSKY stavební s.r.o.
ŠKODA TRANSPORTATION a.s.
VALUE 4industry s.r.o.
VIZA AUTO CZ, s.r.o.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka