NP Šumava v dubnu zavírá informační centra. Za vlky a rysy ale vyrazte

Stejně, jako každý rok, se od 1. do 30. dubna uzavírají všechna informační a návštěvnická centra Národního parku Šumava.

Cílená propagace v Plzni

Důvodem je nutnost provedení nejrůznějších oprav v těchto zařízeních, absolvování přednášek a nutných školení pracovníků infocenter a také úklid odpadků v některých částech Národního parku, které po sobě zanechali někteří návštěvníci v zimě.

„Uzavřena budou infocentra v Kašperských Horách, na Kvildě, Svinné Ladě, a Stožci. Návštěvnická centra na Kvildě a v Srní budou ale zčásti přístupná. V provozu budou parkoviště a v NC Srní bude možné i nadále pozorovat vlky z lávky nad jejich výběhem a na Kvildě rysy z pozorovacího místa,“ říká vedoucí informačních středisek a středisek environmentální výchovy Martina Kučerová.

Pokud v tomto období návštěvníci vyrazí k výběhům zvířat v Návštěvnických centrech, upozorňujeme na nutnost dodržovat návštěvní řád, tedy chovat se tiše, zvířata nekrmit a k výběhům, které jsou pod stálým kamerovým dohledem, nechodit se svými psi.

„V provozu bude také informační centrum v přeshraničním nádraží v Alžbětíně a ve středu 11. dubna od 16 hodin otevřeme infocentrum na Kvildě, kde proběhne další přednáška v rámci letošního cyklu k roku pralesů. Ondřej Sedláček z přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy představí pralesy Kamerunu. Na duben jsme také připravili několik jarních vycházek s poznáváním ptáků a jejich hlasů s ornitology. Kromě těchto zajímavých vycházek zveme na neméně zajímavé komentované doprovody a to do Návštěvnického centra Falkenstein nebo Návštěvnického centra na Kvildě,“ dodává mluvčí NP Šumava Jan Dvořák.

Odstávky informačních a návštěvnických center probíhají každý rok v dubnu a listopadu, tedy v měsících, kdy je nejnižší návštěvnost Šumavy.

„To jsou období, kdy na Šumavu vyrážejí ti, kteří si ji chtějí užít, aniž by potkávali davy turistů. Poznávat Šumavou v dubnu je proto opravdu velkým zážitkem,“ zve na Šumavu Jan Dvořák.

Od května budou otevřena o víkendu a o svátcích také sezónní informační střediska Idina Pila, Rokyta, Poledník a Březník, od června již budou otevřena až do září každý den. Přesné otevírací doby všech informačních středisek, návštěvnických center ale také např. sovích voliér najdete na webových stránkách Správy Národního parku Šumava www.npsumava.cz.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 31.03.2018 15:09



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka