O cirkusech bez zvířat v úterý v plzeňské Papírně

V úterý 23. 2. 2016 bude v plzeňském kulturním centru Papírna od 20hod představena „Petice za zákaz chovu a využívání volně žijících zvířat v cirkusech v ČR“, kterou spouští Svoboda zvířat - nejstarší česká organizace na ochranu práv zvířat.

Jarní servisní akce AUTO CB

Součástí programu bude krátká přednáška o kampani Cirkusy bez zvířat.  „Chceme požádat veřejnost, aby podpořila změnu zákona na ochranu zvířat, která by měla vést k zákazu chovu a drezury těch druhů zvířat, která trpí v cirkusech nejvíce“, tvrdí Tereza Bílá, koordinátorka dobrovolníků Svobody zvířat.

Podle průzkumu CVVM z listopadu 2015 nadpoloviční většina českých občanů vyjádřila nesouhlas s chovem a drezúrou volně žijících (“divokých”) zvířat v cirkusech. Příznivci zákazu se pro něj přidávají také ve virtuální kampani prostřednictvím fotografií na webové stránce.

Součástí akce bude i promítání filmu Piráti ze Salé. Snímek ukazuje, že cirkusy bez zvířat nejsou ničím neobvyklým a popisuje osudy několika marockých artistů – od přísných přijímacích zkoušek přes náročný trénink až po přípravu prvního vystoupení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka