O prázdninách projdou střední školy v kraji opravami

Letní prázdniny využijí střední školy zřizované Plzeňským krajem k opravám a rekonstrukcím budov. Celkem z krajského rozpočtu bude na opravy uvolněno téměř 45 milionů korun.

Cílená propagace v Plzni

Z finančních prostředků schválených v rámci rozpočtu Plzeňského kraje byla se začátkem prázdnin zahájena celá řada stavebních akcí. Střední škola, Rokycany, Jeřabinová 96/II provede výměnu střešní krytiny a zateplení stropu na hlavní budově školy v hodnotě 9 milionů korun, Gymnázium a Střední odborná škola, Plasy chystá rekonstrukci domova mládeže se zaměřením na opravu elektroinstalace a kanalizace, hromosvodu, výměnu otopných těles za 5,4 milionu korun.

Střední odborné učiliště elektrotechnické, Plzeň, Vejprnická 56 bude opravovat malou tělocvičnu včetně spojovací chodby a výměny radiátorů v hodnotě 4 miliony korun a dále střechu víceúčelového sálu s výměnou střešní krytiny, opravou střešních konstrukcí a zateplením štítů v hodnotě 5 milionů korun.
Střední průmyslová škola, Klatovy, nábřeží Kpt. Nálepky 508 (na snímku) se zaměří na rekonstrukci výtahu podle bezpečnostních předpisů, finanční výdaje jsou schváleny ve výši 1 milion korun. Havarijní stav budovy bylo nutno urychleně řešit na budově Střední odborné školy, Stříbro, Benešova 508, kde došlo k destrukci stavebních prvků. Během letních měsíců tedy proběhne celková oprava fasády, spojená s rekonstrukcí rozvodu elektřiny a vody, schválené prostředky činí 5,1 milionů korun.

Vyšší odborná škola, Obchodní akademie, Střední zdravotnická škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Klatovy, Plánická 196 vymění plynové kotle, kterým končí doba životnosti, celkem za 0,5 milionu korun.
Další rekonstrukce krovu a střešního pláště za 3 miliony korun proběhne na Základní škole a Odborné škole, Horšovský Týn, Nádražní 89, kde hrozilo zatékání do budovy. Opravy se budou týkat také Vyšší odborné školy, Obchodní akademie a Střední zdravotnické školy, Domažlice, Erbenova 184, kde se počítá s investicí za 2,3 milionu korun. Střední průmyslová škola dopravní, Plzeň, Karlovarská 99 bude pracovat na odstranění vlhkosti ze suterénu budovy domova mládeže v hodnotě 1,2 milionu korun.

Rozsáhlá rekonstrukce objektu probíhá ve Středisku volného času RADOVÁNEK, během prázdnin se uskuteční stavební část v hodnotě 2 miliony korun.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Sušice, U Kapličky 761 provede již II. etapu zateplení domova mládeže, v hodnotě 4 miliony korun. Pro Střední školu živnostenskou a Základní školu, Planá bylo schváleno 0,5 milionu korun na realizaci cvičné kuchyně a pro Gymnázium, Plzeň, Mikulášské nám. 23, kde probíhá etapová výměna oken, 0,9 milionu korun na opravu budovy. Práce na rekonstrukci výměníkové stanice zahájí Konzervatoř, Plzeň, Kopeckého sady 10, ceny prací jsou schváleny ve výši 0,5 milionu korun.
Naproti tomu již jen na dokončení akce a kolaudaci rekonstrukce kuchyně, jídelny a domova mládeže se připravují ve Střední škole zemědělské a potravinářské, Klatovy, Národních mučedníků 141. Celkem bylo investováno 34 milionů korun.
Na dalších školách proběhnou v červenci a srpnu drobné údržbové a úklidové práce.



The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka