Oblevu na Špičáku vystřídalo sněžení a mráz, od pátku otevřou všechny sjezdovky

Deset až patnáct centimetrů prašanu napadlo na šumavském Špičáku do čtvrtečního rána a stále sněží. Očekává se, že do pátku minimálně stejné množství připadne. Spuštěné je též technické zasněžování.

Jarní servisní akce AUTO CB

„ Od pátku 12. února tak opět otevřeme všechny sjezdovky s výjimkou nejprudšího úseku černé Šance. Pojede i dětský areál pod hotelem Sirotek,“ sdělil k aktuálním podmínkám provozní ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík.       

Na Špičáku v této sezoně plné teplotních výkyvů mají větší problémy s neukázněnými lyžaři, než jindy.  Pokud se při častých oblevách příliš prudce oteplí, objeví se na sjezdovkách vytátá místa. „ My je okamžitě označujeme nebo i uzavíráme některé úseky. Vše je i z dálky viditelné, ale lidé tato upozorněni a zákazy nerespektují a vjíždí do nich. Hazardují s vlastním zdravím, prosíme je, aby byli více opatrní, než si tam, nedej bože, někdo způsobí úraz,“ apeluje na lyžaře Kasík.

Samotnou kapitolou porušování pravidel bezpečného lyžování i pravidel areálu na Špičáku jsou pak někteří skialpinisté. „V noci vystupují s rozsvícenou čelovkou na vrchol Špičáku a i při sjezdu dolů nám ničí čerstvě upravenou sjezdovku, které ještě mrazem neztuhla. Někteří se dokonce pohybují v noci po svahu, na němž jezdí rolby. Upozorňujeme je, že k těmto jejich aktivitám, už nebudeme benevolentní a musí počítat se sankcemi,“ dodal Kasík.             

  Aktuální info na www.spicak.cz


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 11.02.2016 14:09



4 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka