Obyvatelé Manětínské a Rabštejnské se setkají nad návrhem úprav vnitrobloku

V úterý 12. listopadu od 17 hodin proběhne představení architektonické studie rekonstrukce plzeňského vnitrobloku.

Cílená propagace v Plzni

Již druhé setkání s občany se bude konat ve školní jídelně 4. ZŠ Kralovická 12. Návrh zpracovaný architektonickým studiem Sporadical vychází z podnětů a připomínek občanů ze společného plánovacího setkání v červnu letošního roku.

Příprava obnovy plzeňského vnitrobloku Manětínská - Rabštejnská postoupila do další fáze. Na prvním setkání v červnu cca 80 obyvatel diskutovalo, jaké jsou možnosti a omezení využití vnitrobloku a co od rekonstrukce očekávají. Na druhém setkání se obyvatelé budou mít možnost seznámit s konkrétním návrhem úprav. Ing. arch. Kubalík, který studii zpracoval, se snažil v návrhu respektovat všechny požadavky občanů a zapracovat je do finálního návrhu. Důležitá témata, se kterými se musel ve studii vypořádat, byla mimo jiné zeleň a stín, dále úpravy místního asfaltového hřiště a doplnění laviček. Ale nejvýznamnější a nejviditelnější jsou plánované úpravy objektu restaurace V Jamce, která se po přestavbě může stát příjemným místem pro setkávání a společenské aktivity všech skupin obyvatel.

„S ohledem na to, že místo je a bude využíváno zejména obyvateli okolních domů, rozhodli jsme se pro větší konzultace úprav místa s občany tak, aby jejich přání a potřeby byly zohledněny. Věřím, že s výsledkem budou spokojeni“, řekla starostka městského obvodu Plzeň 1 Ing. Helena Řežábová. „Předpokládáme, že v následujícím roce proběhne schválení potřebné dokumentace a realizace by mohla začít v roce 2021 případně 2022“ dodává.

Veřejné setkání k obnově vnitrobloku pořádá Městský obvod Plzeň 1 společně s Centrem pro komunitní práci. Více informací lze získat na adrese www.umo1.plzen.eu.

foto: úmo plzeń 1

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka