Obyvatelé Podhájí v Radobyčicích budou přecházet bezpečně

Obyvatelé Podhájí v Radobyčicích, kteří denně cestují MHD do Plzně, se dočkali schválení stavební úpravy vedoucí k zajištění bezpečného přecházení v zastávce „Rozcestí Podhájí“.

Jarní servisní akce AUTO CB

„V současném stavu není na tomto místě nijak zajištěn přechod přes ulici K Černicím v Radobyčicích - Podhájí na autobusou zastávku „Rozcestí Podhájí“ ve směru na Bory“, říká Radoslav Škarda, I. místostarosta MO Plzeň 3.

Ve směru na Bory musí cestující přecházet  v pracovních dnech k 23 spojům, ve víkendovém dnu pak k 17 spojům. Celkem za týden tak cestující přechází ke 149 spojům a je tedy nezbytné pro ně zajistit bezpečný přechod přes komunikaci.

 „Vzhledem k extravilánovému charakteru komunikace a zejména jejím šířkovým parametrům zde dochází k výraznému překračování rychlosti projíždějících vozidel. Na problém jsme jako obyvatelé Podhájí opakovaně upozorňovali a žádali účinné řešení“, vysvětluje Petr Baloun, předseda Osadního výboru Radobyčice.

Rada Městského obvodu Plzeň 3 na svém zasedání odsouhlasila záměr Správy veřejného statku města Plzně provést stavební úpravy vedoucí k zajištění bezpečného přecházení  v zastávce „Rozcestí Podhájí“.

„Tato stavební úprava spočívá v realizaci přechodu pro chodce se středovým ostrůvkem a umístění zastávek autobusů do jízdních pruhů, tedy zastávkové zátky“, uzavírá místostarosta Škarda.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka