Obyvatelé Starého Plzence mohou poslouchat jednání zastupitelstva

Veřejnost bude moci nově sledovat jednání Zastupitelstva Starého Plzence pomocí audiozáznamů. Významný krok k transparentnosti se v zastupitelstvu podařilo prosadit díky Miroslavu Hlaváčovi (TOP 09).

Cílená propagace v Plzni

Ten nejprve o zavedení zveřejňování záznamů přesvědčil své kolegy v kontrolním výboru a společně pak podali návrh usnesení, který zastupitelstvo města schválilo na svém jednání 27. března. „Návrh byl nakonec schválen těsnou většinou hlasů, někteří zastupitelé s ním totiž nesouhlasili a předcházela mu poměrně dlouhá debata. O to větší mám radost, že se jej nakonec podařilo prosadit,“ říká člen kontrolního výboru zastupitelstva Starého Plzence Miroslav Hlaváč (TOP 09).

"Občané si budou moci na webových stránkách města pustit záznam z jednání a poslechnout si, co je zajímá. Dosud měli smůlu všichni, kdo nemohli na jednání přijít osobně a byli odkázáni pouze na písemný zápis. Vnímám to jako krok směrem ke zjednodušení informování občanů a k větší transparentnosti,“ vysvětluje, co bude tato novinka v praxi znamenat, předseda Místní organizace TOP 09 Starý Plzenec Miroslav Hlaváč.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 11.04.2017 08:10



4 +
 
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka