Okradl ve vlaku spícího muže, z lupu se dlouho neradoval

Policisté pachatele vypátrali a zadrželi bezprostředně po spáchání protiprávního jednání.

Cílená propagace v Plzni

Na podkladě zjištěných skutečností policisté obvodního oddělení Plzeň-střed sdělili podezření 37letému muži z Rokycanska ze spáchání přečinu krádeže. Té se měl dopustit v úterý dne 30. července 2019 krátce před jednou hodinou ráno v jedoucím vlaku na trase z Rokycan na Plzeň. Poškozený se tou dobou nacházel ve vlakovém kupé a při cestě spal.

Pachatel využil nestřeženého okamžiku a spícího muže prohledal. Během toho se poškozený probudil. Vlaková souprava akorát přijížděla na vlakové nádraží v Plzni, pachatel z kupé utekl a zmizel neznámo kam. Poškozený následně zjistil, že byl neznámým mužem okraden o mobilní telefon v hodnotě za 1 150 korun, který měl ukrytý v uzavřeném batohu a během jízdy odložený na sedačce vedle sebe. Obrátil se na procházející policisty vlakovým nádražím, kterým udal popis pachatele a stručný popis skutku. Policisté začali ihned po pachateli pátrat v blízkém okolí.

Pachatel si lupu moc neužil a zákonu neutekl daleko. Po cca 25 minutách strážci zákona na Americké ulici spatřili muže, který odpovídal udanému popisu. Muže následně zadrželi i s odcizeným telefonem, který na místě zajistili. V případě prokázání viny mu v pravomocném rozhodnutí hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 01.08.2019 06:33



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka