Okresní kolo Dopravní soutěže mladých cyklistů hostila 33. ZŠ ve Skvrňanech

Ve středu 10. 5. se konalo pod záštitou starosty MO Plzeň 3 Radislava Neubauera v areálu 33. ZŠ ve Skvrňanech okresní kolo „Dopravní soutěže mladých cyklistů“.

Cílená propagace v Plzni

Počasí mladým cyklistům tentokrát přálo. Jednotlivými disciplínami byly test znalostí z pravidel silničního provozu, jízda po dopravním hřišti dle pravidel, jízda zručnosti na kole, práce s mapou a zásady poskytování první pomoci.

„Cílem této soutěže je podnítit a zvyšovat zájem žáků o dopravní výchovu a ověřovat znalosti žáků – cyklistů, jejich dovednosti v uplatňování pravidel silničního provozu na pozemních komunikacích, v technice jízdy a první pomoci“, informuje Václav Ircing, koordinátor BESIP pro Plzeňský kraj.

Dohled nad soutěžícími a jejich praktickými dovednostmi zajišťovala Městská policie Plzeň a Policie ČR, které byly spolu s Odborem školství, mládeže a tělovýchovy MmP, Odborem životního prostředí MmP, Krajským úřadem PK a Oblastním spolkem ČČK Plzeň – město a Rokycany spolupořadatelem soutěže.

Do soutěže ve II. kategorii žáků se přihlásilo dvanáct ZŠ. Soutěž byla postupová a vítězné družstvo postoupilo do kola krajského, které se  uskuteční ve dnech 23. -24. května. Nejlépe všechny disciplíny zvládl tým z 13. ZŠ. Stejně tak jeho zástupci ovládli i kategorii jednotlivkyň a jednotlivců.

„Velice rádi jsme zaštítili tuto akci, která přispěje ke zvýšení efektu výchovně-vzdělávací práce při dopravní výchově ve školách, ke správnému a bezpečnému chování žáků v provozu na pozemních komunikacích a tím napomáhat snižování nehodovosti dětí“, řekl Radislav Neubauer, starosta centrálního obvodu.

„Chtěl bych organizátorům poděkovat nejen za pozvání, ale také za odvedenou práci. Rovněž bych chtěl vyjádřit obdiv dětem, které s přehledem zvládaly nástrahy testů i veškerých jízd. Vítězům blahopřeji a přeji hodně štěstí v krajském a republikovém kole“, dodal David Procházka, místostarosta MO Plzeň 3.


Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka