Opilá žena do strážníků kopala a jednomu roztrhala uniformu

S více než dvěma promile v poutech putovala na záchytku

Cílená propagace v Plzni

Agresivita mezi opilci a narkomany stále stoupá a mnozí se již neštítí napadnout ani uniformované složky, které se jim snaží pomoci.

     Včera v jedenáct hodin dopoledne prováděly hlídky městské policie kontrolu v Solní ulici, kde na zemi ležela alkoholem silně páchnoucí a pomočená žena. Když se strážníci začali starat, zda je žena v pořádku a zda nepotřebuje pomoc, reagovala na ně podle svědků silně podrážděně, nadávala jim, plivala po nich a požadovala, aby jí zakoupili další alkohol. 
     Strážníci se rozhodli, že ženě přivolají lékařskou pomoc, to ale ženu rozzuřilo natolik, že proti strážníkům začala máchat rukama, kopat a z místa se pokoušela odejít. Jednomu ze strážníků v rámci toho dokonce roztrhla límec na služební polokošili. 
     "Ta ženská byla asi zfetovaná, řvala jako blázen, že chce další chlast a úplně s těmi strážníky odmítala spolupracovat. Pořád se proti nim rozbíhala a útočila na ně. Je to tu docela známá firma, často je opilá a vyvádí,"popsal nám svědek incidentu. 
     Na výzvu hlídky, aby zanechala svého protiprávního jednání, žena nereagovala a dále útočila, proto jí strážníci museli svést na zem a následně jí byly nasazeny pouta. Ale ani to ženu neuklidnilo.
     "Když jí spoutali a posadili, najednou se vymrštila a jednu z policistek kopla do hrudníku. Pak kolem sebe dál kopala a mlátila, několikrát strážníky i kousla. Doufám, že budou v pořádku, co tu o ní víme, tak má snad žloutenku,"doplnil ještě svědek pokračování události.

     "Čtyřicetiletá žena byla převezena na protialkoholní záchytnou stanici, kde jí bylo posléze naměřeno přes 2 promile alkoholu v dechu. Po vystřízlivění se zpovídala ze svého přestupkového jednání," uvedla tisková mluvčí strážníků.

     Notnou dávku drzosti zase předvedl před třetí hodinou mladý muž v obchodě na Americké třídě.
     Toho si zaměstnankyně obchodu všimla, když ukryl zboží do batohu a prošel pokladní zónou bez zaplacení a zavolala strážníky, kteří muže zajistili. Muž se ke krádeži následně přiznal a uvedl, že kradl proto, že potřebuje peníze.
     "Vzhledem k tomu, že se jednalo o opakované jednání, měla PČR na předání sedmadvacetiletého muže právní zájem. Strážníci poté osobu předali policistům na obvodní oddělení k dalším úkonům," řekla nám tisková mluvčí městské policie k tomuto případu. 

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 12.07.2018 10:00




0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka