Opilec chtěl strážníka v Plzni praštit lahví, další kopal a nadával

Agresivita nebyla opilým lidem cizí. V pátek v noci si museli strážníci poradit s opilým mužem, který pro svou agresivitu skončil s pouty. V neděli se snažili strážníci zklidnit hádku tří lidí na Lochotíně.

Jarní servisní akce AUTO CB

Hodinu před páteční půlnocí zasahovali strážníci na zastávce MHD u Zvonu. Opilý muž, který předtím cestoval tramvají a nechtěl z ní vystoupit, tady dal o sobě dost vědět. Hlídka ho zastihla v momentě, když vystupoval ze soupravy, s lahví tvrdého alkoholu v ruce, přitom samozřejmě pokřikoval na řidiče tramvaje a pak i na strážníky, kteří se ho snažili uklidnit.  I přes výzvu strážníků, aby se uklidnil a přestal křičet, tak neučinil. Rozhazoval rukama a v jednu chvíli se snažil dokonce zasahujícího strážníka praštit láhví. Nakonec byl za použití donucovacích prostředků zpacifikován a skončil s želízky na rukou. Dechovou zkoušku odmítl. Sedmatřicetiletý Plzeňan strávil zbytek noci na protialkoholní záchytné stanici.

V neděli večer se stali strážníci svědky při pochůzce na Lochotíně hádky tří lidí.  Dvě ženy a jeden muž na sebe dost hlasitě křičeli, vzájemně se napadali. Hlídka chtěla situaci zklidnit a vyzvala přítomné, aby zanechali svého jednání. Vše se však obrátilo proti ní. Nejenže se stala terčem verbálního útoku muže zapojeného do hádky, ale tento muž i bez varování následně zaútočil fyzicky na strážníka. Hned na to byl hlídkou zpacifikován a byla mu nasazena pouta. Přesto, že muž komunikoval, neměl žádné viditelné zranění, tak upadl do bezvědomí. Hlídka zavolala záchranku, pouta sejmula, začala mu ihned poskytovat první pomoc. Muž se chvilku na to probral a ihned začal znovu strážníky napadat. Kopal kolem sebe, sprostě nadával, proto skončil znovu s želízky. Dechová zkouška u něj prokázala přítomnost 2,16 promile alkoholu. Při příjezdu záchranářů začal mít opětovně zdravotní problémy. K dalšímu ošetření byl proto uložen na nosítka a přesunut do sanitního vozu, kde se záhy probral a začal být agresivní, ničil vybavení vozu. Do třetice tak skončil v poutech. Záchranář rozhodl o jeho transportu k vystřízlivění na záchytku. Celou věcí se bude zabývat PČR. Napadený strážník musel následně vyhledat lékařské ošetření.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 16.01.2017 12:09



4 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka