Opilý řidič přejel v Holýšově do protisměru, těžce zranil motorkáře

Motocyklista i jeho spolujezdkyně byli s těžkými zraněními letecky transportováni do nemocnice.

Cílená propagace v Plzni

V neděli 2. června 2019 v 18:41 hodin došlo na silnici I. třídy č. 26 v obci Holýšov k dopravní nehodě. Pětačtyřicetiletý řidič osobního automobilu Audi Q7 jedoucí od obce Ohůčov na obec Holýšov po projetí pravotočivé zatáčky přejel do protisměrného jízdního pruhu, kde se bočně střetl s motocyklem Harley Davidson, který řídil devětačtyřicetiletý řidič.

Při střetu utrpěl motocyklista i jeho devětačtyřicetiletá spolujezdkyně těžké zranění. Na místo jako první dojela hlídka holýšovských policistů, která oběma zraněním poskytla první pomoc. Oba motocyklisté byli letecky transportováni do nemocnice v Plzni.

U řidiče osobního vozidla byla provedena dechová zkouška na alkohol, a to s pozitivním výsledkem 0,72 promile alkoholu v krvi, opakovanou zkouškou mu pak bylo naměřeno 0,70 promile alkoholu v krvi. Řidič nepřiznal požití alkoholu před jízdou ani během jízdy. Podrobil se lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve.

Na vozidle Audi Q7 byla škoda vyčíslena na 40 tisíc korun, na motocyklu Harley Davidson na 50 tisíc korun a na oblečení motocyklistů na 30 tisíc korun. Případ si převzali domažličtí kriminalisté, kteří ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti.

ilustrační foto


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka