Organizátoři Barokomaratonu poběží napříč Řeckem

V úterý 22. května 2018 vyběhne z řecké Prevezy parta nadšenců na trať dlouhou 408 km. Půjde-li vše hladce, 3. června dorazí do cíle, letoviska Leptokaria na Olympské riviéře. Cílem charitativní expedice Ka-Mi-Li je získat co nejvíce finančních prostředků pro Karla, Michala a Lindu, kterým život příliš nepřál.

Cílená propagace v Plzni

Účastníci expedice poběží ze západního pobřeží z města Preveza přes pohoří Olymp a jeho nejvyšší vrchol Mytikas 2917 m n. m. na východní pobřeží do města Leptokarie. Trasa je dlouhá cca 408 km a je zajímavé, že v expedici je číslo "8" skutečně klíčové. Celý tým tvoří Miroslav Štefl, Konstantin Wiesner, Milan Urban, Karel Rais a Zdeněk Beneš, které budou doprovázet Jiří Wiesner, Petr Halíček a Ota Kulhánek. 

Proč Řecko? Proč běh? Proč ne!

Organizátoři Barokomaratonu, známého běhu, který se každý rok koná v Plasích se rozhodli udělat ze svých expedic tradici, a ještě je trochu posunout někam jinam. V roce 2017 proběhla první expedice "SeaBlanc" ze Savony na severu Itálie od hladiny moře na Mont Blanc z francouzské strany. To byl první počin a tady vznikla myšlenka "co rok, to expedice". Rokem 2018 se ale organizátoři rozhodli spojit expedice s bojem za podporu toho nejdůležitějšího - zdraví. 

"Ne každý má takové štěstí jako my a je zcela zdravý, bez jakýchkoli omezení a může dělat jakýkoli sport, jakkoli se pohybovat a zkrátka nemít žádné omezení. A na to právě v naší expedici chceme poukázat. My to životní štěstí, že jsme zdraví máme, ale co ti, jejichž životní příběhy tak hezké a "bezstarostné" nejsou? K tomu, aby jsme jen tak nemluvili a jen tak neběželi, jsme si vybrali tři konkrétní osoby, kterým chceme jejich život vylepšit, zpříjemnit, zkrátka alespoň nepatrně pomoci," říkají účastníci expedice.

Kdo si rozdělí výtěžek letošní expedice?

  • Karel Davídek, 38 let, do 21 let naprosto zdravý mladý muž. V 21 letech, po třetím skoku do koupaliště, u dna narazil na traverzu, zlomil si 7. obratel a rázem z něj byl kvadraplegik. Ale díky rehabilitacím v Kladrubech a osobnímu přístupu k životu a rehabilitacím, dokázal rozhýbat ruce a v současné době je adeptem na Paralympiádu v roce 2020 v Tokiu, a to v lukostřelbě, kategorie V1.

  • Michal Vimmer, 18let: do 8 let naprosto zdravý, v 8 letech mu praskla céva v hlavě, vrozená vada, kdy následná diagnóza zněla, "pravostranná hemiparéza", tedy zcela ochrnutá pravá polovina těla. Opět díky rehabilitacím dokázal pravou část těla natolik rozhýbat, že v současné době má šance dostat se na Paralympiádu v roce 2020 do Tokia, a to ve vrhačských sportech, hod diskem a vrh koulí a to v kategorii F37.

  • Linda Barnová, 8 let: V 17 měsících první operace mozkového nádoru, kdy v letošním roce 2018 musela na druhou operaci, která byla tentokrát provedena při vědomí holčičky. Neskutečná bojovnice, plná života, radosti a dětského štěstí. Má ráda psy, koně, ráda běhá. Je prostě skvělá!

Nyní je jasné, proč je pro expedici právě číslice 8 magickou. Věk těch, pro které se běží, je 8, 18, 38, délka trati 408 a také letošní rok končí osmičkou.

Pro expedici byl založen transparentní účet 3113822063/0800

Na transparentní účet expedice mohou lidé posílat jakékoli finanční částky. Účet bude zpřístupněn do konce června 2018. Po uzavření účtu bude vybraná částka rozdělena na třetiny, kdy peníze mají všem pomoci žít dle svých možností spokojený a plnohodnotný život a v případě našich nadějných paralympioniků, těmto pomoci dosahovat lepších výsledků a skutečně reprezentovat naší republiky v Tokiu roku 2020.


Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka