Oslavy osvobození ve Štěnovicích pokračují ve čtvrtek ve westernovém stylu

Oslavy osvobození v našem kraji nekončí. Důkazem toho je odpolední akce ve čtvrtek 7. května ve Štěnovicích na jižním Plzeňsku.

Cílená propagace v Plzni

Protože američtí vojáci přijeli na tato místa  v nočních, ba téměř ranních hodinách z 5. na 6.5.1945, uspořádá zdejší radnice oslavy před státním svátkem, co nejblíže k termínu příjezdu US-Army. 

„Samotná akce začne v půl páté odpoledne koncertem dechového souboru základní školy ve Švihově u památníku na náměstí,“ informuje místostarosta obce Jan Polívka. „Poté sem dojede skupina zhruba deseti historických vozidel Klubu třetí armády Plzeň a dále pak několik dobových amerických náklaďáků z Muzea na demarkační linii v Rokycanech.  Samotný pietní akt je naplánován na 17 hodinu, kdy americkou a českou hymnu zahraje live téměř čtyřicetičlenný dechový soubor.“  Podle Jana Polívky se pak bude vydávat typický vojenský guláš z dobové polní kuchyně a na čepu bude speciální várka zdejšího piva – třináctistupňová IPA.

Na 18 hodinu se mohou těšit příznivci westernu. Z amerického „kovbojského“ městečka Pullmann City sem  dorazí český rodák, ověnčený mnoha světovými a evropskými cenami za lasování, práci s bičem a westernovém ježdění, „Black“ Leo Holcknecht, se kterým je pak na osmou hodinu večerní připravena neformální přátelská beseda v aule základní školy. Té bude na stejném místě předcházet od 18.30 hodin komentované promítání historických snímků z let 1938-1945.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka