Osm městských bytů opravených podle vizualizace má své nájemce

Město Plzeň předalo v září a říjnu do nájmu dalších osm městských bytů v domě Husova 6 upravených podle předchozí vizualizace. Celkové náklady na jejich rekonstrukci činily 8,83 milionu korun bez DPH.

Cílená propagace v Plzni

Na byty byla již uzavřena řádná nájemní smlouva. Městu se tak osvědčil postup, kdy nejprve zpracuje vizualizaci bytu, poté jej nabídne k pronájmu a až následně nechá pro konkrétního nájemce upravit.

„V tomto způsobu nabízení bytů k pronájmu chceme pokračovat, zájem je veliký. Lidé si díky vizualizaci dokážou představit, jak může daný byt vypadat. V současné době připravujeme další bytové jednotky,“ uvedl primátor Martin Zrzavecký. První dva vizualizované byty zveřejnilo město na svém realitním portálu poprvé v listopadu 2015, první byt byl předán nájemci v dubnu 2016.

„Princip nabídky spočívá v tom, že je nejprve zhotovena takzvaná vizualizace, tedy znázornění, jak bude byt vypadat po provedení oprav. Poté je nabídka zveřejněna na realitním portálu www.byty.plzen.eu, kde mohou zájemci o bydlení podat své přihlášky,“ vysvětlil plzeňský radní pro oblast správy městských nemovitostí David Šlouf. Byt je poté upraven podle zpracované projektové dokumentace do konečné podoby. Podle radního je o tento druh nabídky velký zájem a město bude v tomto způsobu nabídky pokračovat. „V současné době již připravujeme další byty k vizualizaci, jde především o byty v části Plzeň-střed. Nejpozději do čtyř měsíců od složení kauce a uzavření smlouvy o smlouvě budoucí nájemní budou byty upraveny a připraveny k předání nájemcům,“ doplnil David Šlouf.
Součástí stavebních prací v Husově 6 byly dispoziční úpravy jednotlivých bytů, zhotovení nových omítek, obkladů a dlažeb, dodání kuchyňských linek dle požadavků budoucích nájemníků a také úpravy toalet, zajištění sprchových koutů, umyvadel, baterií, dále oprava podlah a výměna vnitřních dveří a oken. Byly také demontovány plynové rozvody v celém domě a zhotoveny nové elektroinstalace. „Nyní není již možné užívat plynové spotřebiče, vše je na elektřinu. Nově byla provedena vnitřní kanalizace a rozvody vody, osazeny vodoměry na teplou a studenou vodu. Původní systém vytápění lokálními plynovými topidly byl nahrazen ústředním vytápěním. Kromě rekonstrukce bytů proběhla i oprava společných prostor domu,“ uvedl Jan Souček z Bytového odboru Magistrátu města Plzně. Doplnil, že stavební práce probíhaly již za součinnosti budoucího nájemce a na byty byla uzavřena řádná nájemní smlouva. „Ze složené kauce bude zaplaceno první nájemné a zbylé peníze vráceny nájemci,“ dodal Jan Souček.


Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 21.11.2017 10:04



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka