Otázka pro Dominika Čermáka, medailistu mistrovství světa v taekwondu

Patnáctiletý Dominik Čermák z Kaznějova reprezentoval naši republiku na Mistrovství světa juniorů v Itálii. A my se Dominika ptáme: "Dominiku, svoji sportovní kariéru jsi docela slušně rozjel, co takhle mistr světa? Je tento titul pro tebe dosažitelný? Zajímalo by nás, zda filmoví velikáni bojových umění jako Bruce Lee nebo Jackie Chan jsou pro tebe vzory a stoupl by sis před kamery v roli dokonalého muže s neskutečnou technikou nohou, rychlostí a obratností?"

Cílená propagace v Plzni

Patnáctiletý Dominik Čermák z Kaznějova,člen školy taekwon-do Panter Kralovice, reprezentoval, společně se svou kamarádkou Evou Názlerovou z Mladotic, naší republiku na Mistrovství světa juniorů v Itálii. V obrovské konkurenci 550 sportovců z více než 55 zemí světa se oba reprezentanti neztratili – Eva získala, společně s týmem českých juniorek, zlato a bronz ve speciálních technikách a technických sestavách. Dominik vybojoval úžasný bronz ve sportovním boji jednotlivců v kategorii do 51 kg, druhou bronzovou medaili získal v disciplíně sebeobrana mix.

Dominiku, svoji sportovní kariéru jsi docela slušně rozjel, co takhle mistr světa? Je tento titul pro tebe dosažitelný?

Věřím, že je. Pořád se snažím na sobě pracovat, trénuji i doma a myslím, že s pomocí svého trenéra Jirky Kašeho a týmu trenérů v reprezentaci jsem za poslední rok udělal slušné pokroky. Z každé letošní akce, jak z mistrovství světa, tak i z mistrovství Evropy nebo z turnaje ve Slovinsku, jsem přivezl medaile, myslím si tedy, že moje první sezóna nováčka v reprezentaci ČR byla úspěšná. Právě i to je pro mě velká motivace - udržet se v reprezentačním týmu a dál se zlepšovat. Taekwon-do je po všech stránkách docela náročný sport, ve kterém o úspěchu rozhodují detaily a já se snažím na sobě pracovat tak, abych se dostal na vrchol.

Zajímalo by nás, zda filmoví velikáni bojových umění jako Bruce Lee nebo Jackie Chan jsou pro tebe vzory a stoupl by sis před kamery v roli dokonalého muže s neskutečnou technikou nohou, rychlostí a obratností?

Nikdy jsem nad něčím takovým nepřemýšlel. Vlastně se docela nerad nechávám i jen fotit, i když ve spojení s bojovým uměním by to asi bylo něco jiného. Každopádně, filmová kariéra nepatří mezi moje cíle, ty jsou ve spojení s taekwon-do jednoznačně sportovního charakteru. Pravdou ale je, že pokud by se možnost něco natáčet objevila, minimálně kvůli propagaci taekwon-da bych to zkusil. Bruce Lee i Jackie Chan jsou mistři jiných bojových umění, navíc to „filmové“ je trochu něco jiného, než to ve skutečnosti, takže, co se týká mých vzorů, po té sportovní stránce jsou to hlavně moji trenéři, jak v Panteru tak i v reprezentaci a pak samozřejmě velmistr Hwang Ho-jong, mezinárodní instruktor taekwon-do a držitel 9. danu, nejvyššího stupně umění taekwon-do.

Děkujeme Dominikovi za čas, který si na nás našel, a na všech dalších soutěžích mu budeme držet palce!

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka