Pacienti sušické nemocnice jsou spokojeni s kvalitou péče

Téměř 250 pacientů vyplnilo dotazník hodnotící kvalitu péče v sušické nemocnici a vyjádřili se k tomu, co jim při ošetření či pobytu nejvíce chybělo.

Jarní servisní akce AUTO CB

 Jednalo se o pacienty, kteří byli z části ošetření ambulantně a dílem strávili během léčby několik dní na lůžku. Celkem 171 dotazníků pocházelo od pacientů, kteří byli v nemocnici hospitalizováni. Většina z nich – téměř 90 procent - měla náhlé komplikace a následně skončila na interním oddělení nemocnice.

Podle zpracovaných výsledků dotazníkového průzkumu přišlo 160 lidí do nemocnice s důvěrou a ještě o něco více lidí do dotazníku napsalo, že se v případě nutnosti nechají ošetřit znovu. „Důležitá je také zpráva, že 164 lidí bylo spokojeno s vysvětlením léčby, 153 z těch, co odevzdali dotazník, se líbilo, jak s nimi komunikovaly zdravotní sestry,“ uvedla zdejší hlavní sestra Martina Kolářová, která dotazníkové šetření vyhodnocovala. Dále z výsledků průzkumu vyplynulo, že například 164 pacientů ocenilo, že jim lékaři srozumitelně vysvětlili postup léčby.

„Těší mě, že jsou pacienti s péčí v nemocnici spokojeni. Dobré výsledky jsou vizitkou kvalitního personálu, který se každodenně o pacienty stará. Moc jim všem děkuji. Jsou patrné ale i jisté rezervy, na kterých budeme pracovat,“ uvedl ředitel nemocnice Ing. Jaroslav Kratochvíl.

Pacienti si ale také postěžovali, že na lůžkovém oddělení postrádají televizory a také je zde nedostatečné množství knih ke čtení, které by jim zkrátilo leckdy dlouhou chvíli. Díky výzvě v médiích a vstřícné reakci obyvatel Sušice se během několika málo dní sešly na recepci nemocnice stovky knih. Většinou se jednalo o historické romány nebo červenou knihovnu. Jednotlivé svazky skončily v policích knihovny na oddělení následné péče nebo na interním oddělení.

V případě televizních přijímačů to ale byla jiná situace. Provozní náměstkyně nemocnice Anna Havlovičová oslovila některé podnikatele ze Sušicka a Jan Sládek, majitel elektroservisu z  Horažďovic věnoval nemocnici dva televizory. „Nemocnici v Sušici dobře znám. Navíc sám vím, že pokud musím v rámci léčení ležet celý den, tak mi sledování televizního programu den zpestří a čas mi tak lépe uteče,“ uvedl Sládek.

„Děkujeme všem, kteří naše pacienty podpořili. V tuto chvíli jsme doplnili knihovny na všech oddělení. Další již nepotřebujeme. Poslední knihy chceme dát do nemocniční kaple. Darované televizory jsme umístili pacientům na interní oddělení,“ uzavřela Anna Havlovičová.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka