Pacienti ve Stodu leží na nových postelích za miliony

Hospitalizovaní pacienti ve Stodě mají větší pohodlí a komfort. Nemocnice nakoupila za několik milionů korun nová lůžka a to včetně matrací a také noční stolky.

Jarní servisní akce AUTO CB

Lůžka a stolky nahradily původní, které již byly morálně i fyzicky zastaralé.

„Pořídili jsme celkem 128 nových lůžek. Jsou to různé typy dle oddělení. Všechny jsou elektrcky polohovatelné včetně výšky, náklonu, polohy zad a podobně. Nejsofistikovanější jsou na jednotce intenzivní péče,“ uvedl ředitel Stodské nemocnice Alan Sutnar s tím, že investici pokryla z největší části dotace z Integrovaného regionálního operačního programu. 

Pro pacienty znamenají nová elektricky polohovatelná lůžka více pohodlí a méně závislosti na personálu. „Lůžka mají matrace proti proleženinám. Na některých lze i nastavit tuhost matrace dle potřeb pacienta. A i méně pohybliví pacienti je mohou ovládat sami, takže když se chtějí více posadit nebo naopak lehnout, zvednout podhlavník či část pod nohami nebo sjet s postelí níže či výše, nejsou závislí na personálu,“ vysvětluje hlavní sestra Stodské nemocnice Hana Duffková.

Kromě pacientů nová lůžka ocení i personál. Právě kvůli tomu, že nemusí tak často asistovat, ale zejména kvůli polohování imobilních pacientů. „Elektrické ovládání nám práci značně ulehčuje oproti některým starším postelím, kde bylo polohování manuální,“ doplňuje hlavní sestra.

Lůžka mají nosnost až 250 kilogramů a u některých lze zvětšit ložnou plochu na více než 205 centimetrů. Pacientské stolky mají sklopnou jídelní desku, kterou lze vysunout a dát přes postel. Tím se usnadní stravování pacientů, kteří nemohou opustit lůžko.

Nemocnice průběžně pořizuje i novou technikou. S využitím dotace z IROP nakoupí letos vybavení za 40 milionů korun.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka