Pacientům v Sušici zahráli Paddys Bangers, nemocnice je nazdobená

Téměř osmdesátiletý Václav Kopačka stráví část letošních Vánoc mimo domov.

Cílená propagace v Plzni

V listopadu měl mozkovou příhodu a podle prognóz měl být po rekonvalescenci v sušické nemocnici od pátku doma. Protože se ale dostavily komplikace, z nemocnice ho pustí za rodinou jen na Štědrý den a pak se do špitálu znovu vrátí. „Bude to poprvé, kdy nebudu část Vánoc doma. Věřím, že se brzy vrátím domů na trvalo. Každopádně sestřičky i lékaři o mě pečují tak, abych si i Vánoce ve špitále užil,“ uvedl Václav Kopačka, na kterého doma čeká nejen manželka Marie, ale i děti a vnoučata.

V sušické nemocnici rozhodně není jediný. Přes vánoční svátky tu musí zůstat desítky pacientů, většinou právě na oddělení následné péče, ale třeba i na interně.

Letošní 23. prosinec měli o něco veselejší. Muzikanti ze sušické skupiny Paddys Bangers stejně jako loni bezplatně nabídli své vystoupení a zpestřili pacientům čas strávený mimo domov. „Na Štědrý den chodíme hrát a zpívat do domova důchodců. Původně jsme chtěli chodit po pokojích s kytarou a zazpívat každému koledu, takhle je to ale lepší. Bylo to příjemné vystoupení, v relativně malém prostoru. Nám se tu zpívá moc hezky, protože lidé jsou nám vděční a my to tak při vystoupení cítíme,“ uvádí jeden ze zpěváků a muzikantů Čestmír Kříž.

Vystoupení vokální skupiny hrající irskou hudbu, kterou tvoří výhradně muži trvalo zhruba 90 minut, do místnosti kde se provádí arteterapie se vměstnalo asi 40 lidí, přišli se podívat i zaměstnanci, kteří ten den neměli službu. „Pro typickou vánoční atmosféru jsme připravili ovoce, vánočky a čaj. Vánoční koncert se uskutečnil již loni. Měl velký úspěch, pacientům i zaměstnancům se moc líbil. Když nám muzikanti letos znovu nabídli, že pacientům zahrají, nabídku jsem s radostí přijala,“ uvedla provozní náměstkyně nemocnice Anna Havlovičová, která akci organizovala.

Koncert Paddys Bangers rozhodně není jediným připomenutím Vánoc, které je pro  marody přichystáno. „Stromečky a typickou vánoční výzdobu máme samozřejmě na všech odděleních,“uzavírá hlavní sestra nemocnice Martina Kolářová.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka