Památkáři v Plzni vystavují fotografie barokní architektury Martina Micky

Od května do listopadu 2016 mají zájemci možnost navštívit výstavu fotografií pořádanou plzeňským pracovištěm Národního památkového ústavu, která je věnována barokní architektuře.

Cílená propagace v Plzni

Fotografie přibližují mnohotvárnost baroka, které vládlo umělecké tvorbě po valnou většinu 17. a 18. století. Představují jeho polohy od tzv. barokního klasicismu až po dynamický barok a barokní gotiku. Fotografie jsou od fotografa architektury  Martina Micky a z archivů Národního památkového ústavu a váží se vesměs k západočeským památkám.

Martin Micka (*1975) je čes. fotograf a překladatel (Mgr., absolvent španělské a katalánské filologie i překladatel) a fotograf zaměřený na historickou architekturu. V roce 2015 byly jeho fotografie publikovány v prestižní publikaci Barokní architektura v Čechách, předkládající nově ucelený pohled na toto téma.

Výstava se koná v mázhauzu domu U Zlatého slunce a je přístupná ve všedních dnech od 6 do 18 hodin. Vstup je volný. Její vznik byl podpořen z dotačního programu Podpora kultury v Plzeňském kraji pro rok 2016.   


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka