Penny Markety v kraji v sobotu večer zhasnou pro Zemi

Penny Market se v sobotu 30. března připojí k celosvětové kampani Hodina Země a na 60 minut zhasne všechny své prodejny.

Jarní servisní akce AUTO CB

Všech 380 prodejen proto v tento den zavře už ve 20 hodin. PENNY tak podpoří každoroční akci Světového fondu na ochranu přírody.

Poslední březnovou sobotu lidé po celém světě nejen ve svých domácnostech, ale i ve firmách a veřejnýchinstitucích vypnou na 60 minut své elektrické spotřebiče a osvětlení. Letos se tato akce na podporu zvýšení informovanosti o změnách klimatu uskuteční v sobotu 30. března ve 20 hodin 30 minut a k akci se připojí i Penny Market.

„Záleží nám na šetrném přístupu k přírodě a životnímu prostředí. Lidská činnost se výrazně podepisujena změnách klimatu a velkou měrou se na tom podílí právě spotřeba energií. V rámci společnosti děláme postupné kroky ke snižování energetické náročnosti našich prodejen, když mimo jiné v rámci modernizace kompletně instalujeme úsporné LED osvětlení. Připojeníse k celosvětové akci Hodina Země, tak bylo pro nás zcela přirozeným krokem,“ říká Martin Peffek, jednatel společnosti Penny Market.

V sobotu 30. března tedy všech 380 prodejen Penny Market po celé České republice zavře již ve 20:00tak, aby se ve 20:30 ponořily na 60 minut do tmy a podpořili tak tuto celosvětovou výzvu. Z bezpečnostních důvodů bude ponecháno pouze nouzové osvětlení a osvětlení parkoviště.

„Věřím, že naši zákazníci toto gesto pochopí, a připojí se k němu, stejně jako naši zaměstnanci.Jedná se o všechny z nás. Všichni žijeme na této planetě a je v našem zájmu i v zájmu budoucích generací chovat se odpovědně,“ dodává Mathias Mentrop, jednatel společnosti.

Tradice zhasínání světel započala v roce 2007 v australském Sydney, kdy zhasla světla na slavné budově australské opery. Následně se tato akce rozšířila do celéhosvěta. V České republice se loni zapojilo celkem 113 obcí, včetně 16 z 26 statutárních měst. Zhasla mimo jiné například Petřínská rozhledna nebo brněnský hrad Špilberk.

 

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka