Pěstounskou péči v kraji propagují známí herci

Saša Rašilov, David Švehlík nebo Ondřej Vetchý jsou od října k vidění na nových videospotech v prostředcích veřejné dopravy v Plzni.

Jarní servisní akce AUTO CB

Plzeňský kraj ve spolupráci s Dopravními podniky města Plzně spustil kampaň na propagaci pěstounské péče v kraji.

„Plzeňský kraj považuje pěstounskou péči za prioritní v oblasti náhradní rodinné péče. Bohužel, v našem kraji stále není optimální počet pěstounů, kteří by poskytli opuštěným dětem novou rodinu. Proto krajský úřad realizuje různé aktivity na podporu pěstounské péče a její propagaci mezi veřejností. Kromě těch již tradičních, mezi něž patří dny otevřených dveří, informační portál kraje nebo soutěže pro pěstounské rodiny, přistupujeme i k akcím mimořádným,“  říká náměstek hejtmana pro oblast sociálních věcí Zděnek Honz.

Další z takových aktivit proběhne v období od 1. října do 15. listopadu 2019. V prostředcích plzeňské městské hromadné dopravy a na velkoplošných obrazovkách v sadech Pětatřicátníků a „U Práce“ v Plzni a v Domažlické ulici v Klatovech budou vysílány televizní spoty, v nichž populární herci Saša Rašilov, David Švehlík a Ondřej Vetchý propagují pěstounství. V závěru každého spotu je uveden odkaz právě na informační portál Plzeňského kraje na adrese http://pestouni.plzensky-kraj.cz/. Zde se každý může seznámit se základními poznatky o pěstounské péči a nalézt kontakty na pracovníky, kteří mu poskytnou bližší informace.

„Věříme, že uvedená akce přispěje k další podpoře a propagaci tak společensky záslužné činnosti, jakou bezesporu pěstounská péče je,“ dodává Honz.



The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka