Peter Čerešňák a David Sklenička prodloužili smlouvy ve Škodovce

Indiánům se v aktuální sezóně daří, vyhřívají se na špici extraligové tabulky. Je však potřeba myslet i do budoucnosti, proto si klub pojistil služby pilířů obrany Petera Čerešňáka a Davida Skleničky.

Cílená propagace v Plzni

Peter Čerešňák (na snímku)

Čtyřiadvacetiletý urostlý bek, který váží téměř sto kilo, přišel na západ Čech v loňské sezóně z Vítkovic. V základní části vstřelil jednu branku a přidal šest asistencí, v play-off se v jedenácti utkáních zaskvěl bilancí 3+3. V aktuálním ročníku naskočil do čtyřiadvaceti duelů, zapsal šest kanadských bodů (1+5) a ve statistice plus/mínus ho zdobí +11. Zapsal i tři body v sedmi zápasech reprezentace v loňské sezóně. „Je to vysoký pravák, který odvádí stabilně dobré výkony. Tudíž o něj dlouhodobě stojíme, je to takový náš pilíř obrany,“ popisuje sportovní ředitel indiánů Tomáš Vlasák. Smlouva byla prodloužena o dva roky.

David Sklenička
Jednadvacetiletý zadák okusil extraligu v Plzni již v sezóně 2014/15. Na západ Čech zamířil v juniorskému věku, v zádech ale již měl tou dobou celý ročník v první lize v dresu Berouna. Předloni zapsal v základní části na své konto osm bodů, vloni devět, letos již čtyři. Důležitá statistika +/- je aktuálně na +10. Před rokem v reprezentaci naskočil k pěti zápasům, letos ke dvěma. „Je mladý hráč, který má velký potenciál se dále rozvíjet, určitě i pro národní tým. Navíc je to bek, co dokáže přitvrdit, pro nás jasná volba,“ říká Tomáš Vlasák. Smlouva byla prodloužena o rok.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka