Pětice plzeňských projektů v oblasti životního prostředí získá podporu přes půl milionu, třeba buky v Liticích

Město Plzeň podpoří pětici projektů ze svého fondu životního prostředí, a to celkovou částkou přesahující 520 tisíc korun, rozhodli zastupitelé.

Jarní servisní akce AUTO CB

Podpora bude využita na opravu dětského herního prvku loď v lokalitě Hradiště, na sadové úpravy u Domu služeb ve Lhotě, na projekt výsadby bukové aleje v Liticích, finance na dva své projekty získají i dvě mateřské školy, a sice 24. a 38. mateřská škola.  

Nejvyšší částka, 250 tisíc korun, bude poskytnuta na úhradu projektu dětského herního prvku loď v Hradišti pro Městský obvod Plzeň 2 – Slovany. Součástí projektu je odstranění stávajícího nevyhovujícího herního prvku včetně kotvících bloků a základů, prohloubení dopadové plochy a instalace nové herní sestavy.  

Částku 37 458 korun získá na svůj projekt sadových úprav u Domu služeb Městský obvod Plzeň 10 – Lhota. „V roce 2015 byla započata další etapa projektu týkající se zlepšení prostředí okolo objektu. Byla zdemolována nevyužívaná budova, místo které vznikl nový prostor. Projekt zahrnuje vysazení stromů, keřů, květin a dále zakoupení dětského herního prvku domečku do zahrady u Domu služeb,“ uvedl náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí Petr Náhlík.

Podpořen je i projekt nazvaný Buková alej – Plzeň – Litice Městského obvodu Plzeň 6 – Litice. Zahrnuje výsadbu zeleně v prostoru Budilova náměstí, která doplní stávající vzrostlé 50 až 70 let staré stromy. „Některé z nich bude nutné odstranit z důvodu jejich usychání. Další část projektu se týká výsadby stromů v ulici Veveří, kde bude doplněna stávající alej,“ vysvětlil Petr Náhlík. Alej v ulici Veveří doplní buky, Budilovo náměstí bude osázeno lípami a sakurou.

Zastupitelstvo podpořilo i dva projekty mateřských škol, 24. mateřská škola využije částku 104 tisíc korun z fondu životního prostředí na záměr nazvaný Oáza informací o přírodě, aneb učíme se v přírodě, 38. mateřská škola získala 50 tisíc korun na projekt nazvaný Oáza uprostřed sídliště – část II. Lesní vesnička. 


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka