Petr Straka prodloužil smlouvu v hokejové Škodě

HC Škoda Plzeň si na další dva roky pojistil služby útočníka Petra Straky, odchovance modrobílého hokeje.

Cílená propagace v Plzni

V roce 2009 odešel Petr Straka do zámořské juniorky, kde se v dresu Rimouski Océanic hned od začátku svého působení výrazně prosazoval. Ještě před tím si s dorostem indiánů užil mistrovské oslavy spolu například s Markem Mazancem či Jakubem Jeřábkem. Po skvělé první sezóně, ve které měl průměr bod na zápas, přišel i úspěch na draftu NHL. Ve druhém kole v roce 2010 si vybral Petra Straku Columbus Blue Jackets.

Během čtyř sezón v juniorské QMJHL si Straka připsal ve 269 zápasech 273 bodů za 125 vstřelených branek a 148 asistencí. Po úspěšném působení v juniorských soutěžích přišel přechod do seniorského hokeje, konkrétně angažmá v AHL. Během čtyř sezón v AHL odehrál plzeňský rodák 230 utkání s bilancí 46 branek a 55 asistencí.

Sezóna 2014/15 byla pro Petra Straku druhou v seniorském hokeji a tou, během které přišla i šance v NHL. V dresu Philadelphie Flyers odehrál sice jen tři utkání, dokázal však hned dvakrát bodovat.

Loni se tvořivý útočník vrátil domů a v rodné Plzni zapsal 12 bodů ve 43 utkáních, následně ještě šest v devíti startech za Jihlavu.

Letos v modrobílém dresu odehrál 36 zápasů a zapsal 20 bodů (7+13), dalších šest (3+3) přidal v Lize mistrů. Šestadvacetiletý forvard je tak třetím nejproduktivnějším hráčem Plzně po Milanu Gulašovi a Vojtěchu Němcovi.

„Jsme rádi, že jsme se dohodli také s Petrem, a udrželi tedy pohromadě útok, který drží letos vysoký standard. Doufáme, že všichni tři v nastavených výkonech budou pokračovat. Navíc Petr je naším odchovancem, o to je vše příjemnější," popisuje Tomáš Vlasák, sportovní manažer klubu.

foto: hcskoda.cz

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka