Planá zve od pátku na festival Výletnění

Jako již tradičně je jeho dramaturgie zaměřena na alternativní českou menšinovou scénu a důraz je dán hlavně na program pro děti, pro celé rodiny.

Cílená propagace v Plzni

Festival se nekoná opakovaně na jednom místě, ale dává si za cíl objevovat a oživovat různá místa v Plané. Snaží se ukázat, že kulturní akce lze pořádat na různých místech, v komorní atmosféře a není k tomu vždy potřeba velkých pódií a velká výtoč piva. Letos jsme Výletnění umístili na nově zrekonstruované náměstí v Plané, na parkoviště před budovou Kinanekina, ale také dovnitř tohoto nového kulturního prostoru. Tam bude především umístěna výstava loutek a závěrečný koncert. Kinonekino má také svoji zahrádku – dvorek, kde bude převážně část programu pro děti. (Vchod bude pouze z náměstí.)

Pátek 30. 8. (literární) je jako vždy komorním úvodem do festivalu a letos je věnován autorskému čtení. Ze svých knih budou číst autoři žijící v našem regionu.

Anna Štičková bude číst ze své básnické sbírky „Nejsi ze Sudet?“
Honza Vojtko představí svoji další knihu pro náctileté „Polednice – plešatá palice“.
O hudební doprovod se postará kapela VY z Plzně. 

Sobota 31. 8. (sametová) -  od 13.00 hod. pestrý program:
The Dixie Hot Licks, Raketa letí do světa - Kosáci Planá, Skřítek, který to nevzdal - Divadlo 100 opic, The Dixie Hot Licks, pohádka Perníková chaloupka - TEArTR Rajdo, Chytej ušima – kapela pro děti, Kosáci – work in progress, Karkulka červená - TEArTR Rajdo, Letkyně – Holektiv (dívčí akrobatická skupina), Pes a drak - Divadlo 100 opic, Pepino busker, Saframorte! – rakvičkárna pro otrlé! A na závěr Kabaret Kajbar.

Doprovodný program: Holky v letu – TVL / Gábi a Salvi opět spolu a další drobná vystoupení.
Dílny: Sestry Pepina a Lucie přešívají staré košile (košile sebou) na sukně, kraťasy aj. / Sametové malování na textil s Prskavkou (trika atp. sebou).
Výstava: Loutky všeho druhu z dílny Vládi Sosny a z fundusu Hafan studia.

Neděle 1. 9. se ponese v odpočinkovém duchu. Festival nabízí možnost vyrazit si na malý výlet do lesíka u Plané (směr Chodová Planá). Od 11.00 do 16.00 bude v Lesíku u Madonky landartový workshop vedený Ing. Klárou Salzmann. Prohlídky lesíka zajistí Ing. Pavel Nutil, který představí nové, resp. obnovené výletní místo v lesíku u cyklostezky z Plané do Chodové Plané. Na místě bude drobné občerstvení.

VSTUPNÉ na pátek a sobotu: děti (do 140 cm) 50 Kč. Dospělí: pátek 100 Kč / sobota 150 Kč / dvoudenní 200 Kč. Neděle zdarma.

Festival Výletnění založil a pořádá Kulturní a okrašlovací spolek – KOS, z.s. z Plané (založený v roce 2010). Na přípravách a průběhu festivalu se podílí řada dobrovolníků, bez kterých by akce takového charakteru nemohla být realizována.
Cílem spolku je být partnerem města – platformou, která nabízí aktivity a projekty, na které nemá město kapacitu nebo není v jeho možnostech je realizovat. Zároveň nabízí prostor pro ty, kteří nevyhledávají komerční akce a chtějí se zapojovat a být nápomocni v místě, kde žijí nebo kde mají přátele a kam se rádi vracejí.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
30.08.2019 14:05



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka