Plaské kulturní léto nabízí lahůdky. V pátek startuje s Trautenberkem a Kníry

Rock, punk, ska ale také folk nebo revivaly známých hitů.

Jarní servisní akce AUTO CB

Obnovený areál pivovaru v Plasích nabídne opět sérii letních koncertů tuzemských i zahraničních kapel. Na ploše šesti měsíců se představí stálice festivalové scény jako Visací zámek nebo Arakain i desítky svěžích jmen.

Malé městečko v západních Čechách se už podruhé otřese v základech. Festival Plaské kulturní léto stejně jako loni láká na pestrý hudební program v krásném nádvoří klášterního pivovaru.

Léto tam začíná už 18. Května, kdy se otěží chopí tanz metaloví Trautenbek, Kníry a Septic People. Červen nabídne punkové veterány české scény jako jsou Visací zámek, Znouzecnost nebo NVU.  V srpnu se pak ještě více přitvrdí: 4. 8. zahrají na plaském létě české kapely Arakain a Krucipüsk ale také zahraniční hosté - Desert Island, metalová sestava ze Spojených států.

Léto ale nebude patřit jen tvrdým hudebním stylům. Posluchači folku si přijdou na své 5. července, kdy se v Plasích představí folkové legendy Nezmaři a Michal Leicht s kapelou Cop, obě tyto legendy navíc slaví výročních 40 let. Navíc je v okolí spousta atrakcí, které potěší rodiny s dětmi. Ve městě je totiž kromě pivovarského areálu také početná ZOO, která chová velké kočkovité šelmy, klokany, desítky dravců a exotických ptáků a další drobné šelmy.

Celý program najdete na https://www.facebook.com/plaskeleto/ a www.pivovarplasy.cz

První koncert Kulturního léta na Plasích bude patřit tvrdým kytarám

Sojka bonzačka už vykecala program prvního ze série koncertů v Plasích. Léto otevřou metaloví Trautenberk, kapela Kníry a Septic people. Kulisa obnoveného pivovaru vPlasích se tak po roce otřese vzákladech.

První koncert Plaského léta přiveze tři kapely, které jsou v Plzeňském kraji jako doma. Klatovská metalová parta Trautenberk chystá letos vymést celou řadu letních festivalů, takže nemůže chybět ani na Plasích. Klubovou tour na konci minulého roku ukončili vydáním klipu kpísni Lunt a kromě téhle pecky slibují hutnou nálož metalu pro všechny, co si sem tam rádi zatočí vlasy o třistašedesát stupňů na libovolnou stranu.

Na pódiu ale nebudou sami. Svůj mix punku a rock’n’rollu dovalí zPlzně stálice klubové scény - kapela Kníry. Ta loni poslala do světa CD Plejáda Gigantů a fanoušky láká na velmi upřímnou rokenrolovou zpověď, o čemž napovídají o názvy písní: Ségra nebo Šukaj. „Nesvatou trojici“ doplní ještě Septic People z Horšovského Týna. Ta právě teď ukončila společnou sérii s Alkeholem a na Plasy zabloudí vpauze mezi dalšími koncerty svého jarního turné.

Plaské léto se koná vareálu obnoveného Knížecího pivovaru. Kromě samotných koncertů nabídne také doprovodné akce pro rodiny s dětmi. Celý program všech letních koncertů najdete na:

www.facebook.com/plaskeleto/ a www.pivovarplasy.cz


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka