Pláž Ostende u Boleveckého rybníka se rozšíří, přibudou pobytové louky

Největší pláž Velkého Boleveckého rybníka a její okolí Ostende získá v budoucnu novou podobu.

Cílená propagace v Plzni

Studie Útvaru koncepce a rozvoje města Plzně navrhuje nahradit staré dosluhující stavby novými, dále chce rozšířit samotnou pláž a pobytovou louku a upravit pobytové terasy. Počítá také s výsadbou stromů, vybudováním dětského hřiště či hřiště pro beach volejbal, zázemí v místě získá nově triatlonová akademie. Změní se i prostory u pláže pod Bílou Horou. Studii odsouhlasila Rada města Plzně, nyní se připravuje dokumentace pro územní řízení.

„Jsem za tento projekt velice rád. Oblast Boleveckých rybníků je stále vyhledávanější rekreační lokalitou a naším cílem proto je nadále toto území rozvíjet. Chceme především komfortnější podmínky pro návštěvníky,“ uvedl primátor města Martin Baxa.

„Revitalizace Ostende vychází ze současné podoby, kdy se jednotlivé objekty ve volné areálové struktuře orientují k Velkému Boleveckému rybníku a navazují na promenádní cestu vedoucí po severní hraně rybníka. Studie navrhuje vytvořit místo s kvalitními přírodními plochami a plochami pro rekreaci a sport místních obyvatel i návštěvníků z jiných částí města,“ řekl technický náměstek primátora Pavel Šindelář.

„Nevyhovující zastaralé objekty by mohly nahradit nové budovy s občerstvením, převlékárnami, sprchami. Stávající pláž by se měla rozšířit. Studie také počítá s úpravou teras, pobytové louky, rozšířením nabídky služeb a zázemí pro návštěvníky či doplněním mobiliáře, jako jsou lavičky, odpadkové koše a stojany na kola. Celý prostor bychom chtěli provázat sítí cest s dostatečným prostorem pro chodce i cyklisty,“ vysvětlil architekt Útvaru koncepce a rozvoje města Plzně Josef Váně. Nejnovější stavba – Point na pláži Ostende by zůstala zachována, podobná stavby by mohla vzniknout v západní části Ostende ve směru od Bolevce.

„Pro zpříjemnění pobytu návštěvníků při břehu rybníka je navrženo nahradit nynější torzo teras takzvanými pobytovými schody, které umožní pohodlný přístup k vodě a zároveň se dají využít jako plocha pro odpočinek a posezení s výhledem na vodní hladinu. Na tyto schody by pak navazovalo nové pontonové molo, které by na rozdíl od toho současného umělo reagovat na změny výšky hladiny rybníka. V plánu je i rozšíření samotné písčité pláže a travnaté pobytové louky,“ doplnila ředitelka Útvaru koncepce a rozvoje města Plzně Irena Vostracká. Na nové dřevostavby bude navazovat prostor pro posezení, dětské i street workoutové hřiště nebo hřiště pro beach volejbal.

Studie řeší i úpravu pláže pod Bílou Horou a její okolí. Tam navrhuje nahradit současný nevhodně umístěný stánek s občerstvením stánkem novým, který bude doplněn o toalety pro návštěvníky, jež zde v současnosti chybí. Okolí stánku by doplnila nová terasa s výhledem na Velký i Malý bolevecký rybník.

Studii budoucí podoby pláže Ostende a okolí naleznou zájemci na adrese: https://1url.cz/rMUdU

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka