Plzeň chce podporu na marketingové aktivity v cestovním ruchu

Příspěvková organizace města Plzeň – TURISMUS se pokusí získat na marketingové aktivity v cestovním ruchu dotaci z Národního programu podpory cestovního ruchu v regionech 2016 – 2020. Z Ministerstva pro místní rozvoj České republiky může obdržet 2,5 milionu korun.

Jarní servisní akce AUTO CB

Podání žádosti schválila Rada města Plzně. 

„Pro Plzeňský kraj je na rok 2017 na dva tituly v podprogramu Rozvoj základní a doprovodné infrastruktury cestovního ruchu alokováno celkem 8,016 milionu korun a v podprogramu Marketingové aktivity v cestovním ruchu 6,263 milionu korun, z toho 4,676 milionu korun je určeno pro dotační titul Marketingové aktivity na oblastní a lokální úrovni. Žadatelé těchto dotačních titulů mohou na krajské úrovni být krajské destinační společnosti, popř. krajská oddělení cestovního ruchu, a na oblastní a lokální úrovni jsou to registrované/certifikované destinační společnosti. Plzeň – TURISMUS je v rámci Plzeňského kraje jedním z mála subjektů, které splňují podmínky ministerstva pro místní rozvoj jako destinační společnosti,“ uvedl první náměstek primátora Martin Baxa. 

Plzeň - TURISMUS zpracuje projekt v souladu s cíli podprogramu Marketingové aktivity  na oblastní a lokální úrovni, respektive cíli státní politiky cestovního ruchu, a v souladu  se zaměřením dotace, která je určena např. na řízení rozvoje destinace, tvorbu produktu cestovního ruchu, realizaci marketingových aktivit, propagaci destinace, řízení toku návštěvnosti v destinaci, výzkumné aktivity, vyhodnocování efektivity realizovaných aktivit apod. 

Projekt se tedy bude opírat o vybrané aktivity z marketingového plánu organizace a rozšíření některých činností. „Jde vesměs o aktivity, jež jsou financovány z provozního rozpočtu organizace. Plzeň - TURISMUS je nyní chce více přizpůsobit rozvojovým záměrům organizace a na jejich realizaci bude žádat o dotaci v maximální výši 2,5 milionu korun. Požadovaný podíl ze strany ministerstva ve výši maximálně 50 procent nákladů bude kryt z provozního příspěvku organizace. 

Termín předložení projektu je do 6. ledna 2017, přiznaná dotace musí být vyčerpána do konce roku 2017 a závěrečné vyhodnocení musí být předloženo do 31. ledna 2018,“ doplnil Martin Baxa. 


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka