Plzeň bude jediným vlastníkem společnosti Dominik centrum

Zastupitelé schválili úplatný převod pětinového podílu Ivana Jáchima na město, a to za cenu 2,276 milionu korun.

Jarní servisní akce AUTO CB

Město Plzeň se tak stane jediným majitelem společnosti, ta bude i nadále zajišťovat provoz Měšťanské besedy v Plzni a také veřejnou kulturní službu neboli program Besedy. Ročně se v Měšťanské besedě koná několik stovek kulturních produkcí a stovky dalších akcí.

„Model, kdy bude mít objekt na starost naše městská organizace, nám umožní jeho provozování formou in-house zadání, což znamená, že odpadne povinnost vypisovat tendr na provozovatele. Hlavním cílem tohoto kroku je to, aby byla zajištěna kontinuita provozování objektu i dramaturgické koncepce kulturních akcí pro veřejnost, která se těší velké a dlouhodobé spokojenosti návštěvníků Měšťanské besedy,“ uvedl první náměstek primátora Martin Baxa. Společnost DOMINIK CENTRUM s. r. o. zajišťuje na základě veřejné zakázky kulturní služby a efektivní využití prostor v objektu Měšťanské besedy od roku 2009, aktuální smlouva mezi městem Plzeň a společností je platná do konce roku 2018.

Měšťanská beseda je jedním z nejvýznamnějších kulturních zařízení ve vlastnictví statutárního města Plzeň, je ve vynikajícím technickém stavu a je strategicky umístěna v centrální části města. „Vzhledem k technickému stavu a aktuálnímu rozsahu lokální kulturní infrastruktury neexistuje na území města obdobný objekt s takovýmto spektrem nabídky prostor i služeb pro každodenní kulturní aktivity. V Měšťanské besedě se konají festivaly, koncerty, divadelní a filmová představení, plesy, taneční, konference, společenské a vzdělávací akce i studentské promoce a řada dalších akcí,“ uvedla Květuše Sokolová, vedoucí Odboru kultury Magistrátu města Plzně. Měšťanská beseda disponuje 12 sály a prostory venkovní zahrady, maximální kapacita je kolem tisíce osob. Kulturní akce v Měšťanské besedě loni navštívilo okolo 80 tisíc diváků, celková návštěvnost na všech akcích činila přes 100 tisíc osob.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka