Plzeň bude mít záhon v italském letovisku, letos na téma První republika a sport

Plzeň bude prezentovat v zahraničí venkovní zahradní expozice na téma První republika a sport.

Jarní servisní akce AUTO CB

Účast na akci Cervia – město květin 2018, která se koná v přímořském italském letovisku ve správní oblasti Ravenna, schválila Rada města Plzně. Výstava je přehlídkou umění zahradníků z různých měst celé Evropy a Plzeň se na ní prezentuje pravidelně již od roku 2000. Náklady města na prezentaci budou činit zhruba 200 tisíc korun.

„V roce 2018 bude společným tématem letní sezony v Cervii sport. Proto expozice Plzně bude vytvořena v tomto duchu. Zároveň však návštěvníkům italského turistického letoviska přiblíží význam stého výročí vzniku samostatného československého státu. Expozice využije jako dominantní prvek lavici, která se proplétá jako řeka mezi stromy a květinami. Slavnostní otevření výstavy se uskuteční 25. až 26. května,“ uvedl náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí Petr Náhlík.

Přehlídka umění zahradníků Cervia – město květin 2018 je založena na vytváření květinových záhonů ve veřejných prostorách letoviska, na kterých každý účastník pomocí zahradnického materiálu, především květin, ztvární symboliku svého města. Za město budou záhon vytvářet pracovníci Správy veřejného statku města Plzně. V minulých ročnících byla témata například: Plzeň – město piva, Plzeň – město založené, Plzeň – město zatopené, Plzeň – město řek, Plzeň – příběh města, Plzeň – kandidát na titul Evropské hlavní město kultury 2015, Otevři si Plzeň! a další. V roce 2017 byly motivem expozice města Plzně čtyři plzeňské řeky.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka