Plzeň bude spolupracovat s hospodářskými komorami při podpoře podnikání

Město Plzeň uzavře memorandum o vzájemné spolupráci při podpoře podnikání s Regionální hospodářskou komorou Plzeňského kraje a Okresní hospodářskou komorou Plzeňsko.

Jarní servisní akce AUTO CB

Bude se týkat podpory tradičních odvětví a řemesel a současně i zlepšení podmínek pro malé a střední podnikatele.

„Spolupráce by měla přinést rozvíjení nabídky kvalitních a odpovídajících služeb stimulujících inovace a růst ve firmách i usnadňování zahájení vlastního podnikání s důrazem na podnikatelské aktivity v technologicky náročných oborech. Měla by být rovněž přínosem pro rozvoj podnikavosti a tvořivosti obyvatel, zejména žáků, studentů a mladých lidí zvažujících podnikání jako alternativu ke kariéře zaměstnance,“ uvedl plzeňský radní pro oblast podpory podnikání a sportu Petr Chvojka.

Ve smlouvě se město například zavazuje, že vytvoří webový portál pro plzeňské podnikatele s důležitými informacemi z oblasti podnikání. V obsahu memoranda je mimo jiné zakotvena spolupráce na realizaci kampaně Přijďte k nám žít zaměřené na přilákání kvalifikované pracovní síly do Plzně.  Kooperace se má týkat také organizace výstav, seminářů, přednášek a dalších akcí, zaměřených na podporu podnikání a optimalizaci vzdělávání dle potřeb trhu práce ve městě Plzni včetně aktivit na podporu technického vzdělávání a podnikavosti žáků.

Město Plzeň dlouhodobě podporuje rozvoj podnikání na svém území. Tento svůj záměr reflektuje i ve svých strategických a koncepčních dokumentech. Inovační podnikání město Plzeň podporuje také prostřednictvím svých společností BIC Plzeň, s.r.o., jejíž služby jsou zaměřeny především na malé a střední podniky, a Vědeckotechnický park, a.s., který nabízí pronájem kancelářských či provozních prostor začínajícím i rozvíjejícím se inovačním firmám.

Regionální hospodářská komora Plzeňského kraje sdružuje právnické a fyzické osoby ve vybraných okresech Plzeňského kraje, a to na základě dobrovolného členství. Okresní hospodářská komora Plzeňsko sdružuje právnické a fyzické osoby v okresech Plzeňského a Středočeského kraje, a to na základě dobrovolného členství. Právní základ a vymezení činností obou komor stanovuje zákon č. 301/1992 Sb., o Hospodářské komoře ČR a Agrární komoře ČR ve znění pozdějších předpisů.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka