Plzeň chce provozovat Měšťanskou besedu vlastní firmou

Rada města Plzně schválila záměr dalšího provozování Měšťanské besedy v Plzni. Radnice chce odkoupit dvacetiprocentní podíl ve společnosti DOMINIK CENTRUM s. r. o. od Ivana Jáchima.

Jarní servisní akce AUTO CB

A to tak, aby se město Plzeň stalo jediným stoprocentním vlastníkem této společnosti. Ta bude poté i nadále zajišťovat provoz objektu a veřejnou kulturní službu, tedy program Besedy. Ročně se v Měšťanské besedě koná několik stovek kulturních produkcí, například v roce 2015 jich bylo 683, loni dokonce 800.

„Model, kdy bude mít objekt na starost naše městská organizace, nám umožní jeho provozování formou in-house zadání, což znamená, že odpadne povinnost vypisovat tendr na provozovatele. Hlavním cílem tohoto kroku je to, aby byla zajištěna kontinuita provozování objektu i dramaturgické koncepce kulturních akcí pro veřejnost, která se těší velké a dlouhodobé spokojenosti návštěvníků Měšťanské besedy “ uvedl první náměstek primátora Martin Baxa.

Město nyní nechá zajistit znalecký posudek na ocenění hodnoty společnosti DOMINIK CENTRUM s. r. o. a předloží nabídku odkupu Ivanu Jáchimovi, jenž vlastní 20 procent společnosti. Společnost DOMINIK CENTRUM s. r. o. zajišťuje na základě veřejné zakázky kulturní služby a efektivní využití prostor v objektu Měšťanské besedy od roku 2009, aktuální smlouva mezi městem Plzeň a společností je platná do roku 2018.

Měšťanská beseda je jedním z nejvýznamnějších kulturních zařízení ve vlastnictví statutárního města Plzeň, je ve vynikajícím technickém stavu a je strategicky umístěna v centrální části města. „Vzhledem k technickému stavu a aktuálnímu rozsahu lokální kulturní infrastruktury neexistuje na území města obdobný objekt s takovýmto spektrem nabídky prostor i služeb pro každodenní kulturní aktivity. V Měšťanské besedě se konají festivaly, koncerty, divadelní a filmová představení, plesy, taneční, konference, společenské a vzdělávací akce i studentské promoce a řada dalších akcí,“ uvedla Květuše Sokolová, vedoucí Odboru kultury Magistrátu města Plzně. Měšťanská beseda disponuje 12 sály a prostory venkovní zahrady, maximální kapacita je kolem 1000 osob. Kulturní akce v Měšťanské besedě loni navštívilo přes 83 tisíc lidí.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka