Plzeň chce vybavit základní školy moderními technologiemi

Plzeň bude žádat o dotaci ve výši 37,3 milionu korun na vybavení vybraných devatenácti základních škol moderními technologiemi v oblasti výpočetní techniky.

Cílená propagace v Plzni

Půjde zejména o nakoupení nových počítačů a tabletů, LCD panelů, softwarů pro výuku jazyků či vybudování WiFi připojení do učeben jazyků, přírodních věd, digitálních technologií a polytechnických předmětů. S podáním žádosti souhlasili radní, návrh musí schválit ještě zastupitelé. 

„Projekt se zaměřuje na zlepšování podmínek pro výuku klíčových kompetencí na vybraných základních školách, zejména přírodních věd, technických a řemeslných oborů, práce s digitálními technologiemi a komunikace v cizích jazycích. Primárním cílem je zkvalitnit vybavení odborných učeben v oblasti výpočetní techniky,“ uvedl ekonomický náměstek primátora Pavel Kotas. Doplnil, že jde již o třetí etapu projektu Zkvalitnění výuky v klíčových kompetencích na ZŠ v Plzni. První etapa se již uskutečnila, a to na sedmi základních školách, kdy investice činila téměř 40 milionů korun. Druhá etapa, která představuje investici 60 milionů korun, se právě realizuje.      

Celkové náklady na třetí etapu představují 41,5 milionu korun, výše dotace z 66. výzvy Integrovaného regionálního operačního programu (IROP) by mohla činit maximálně 37,3 milionu korun. Do projektu jsou zařazeny následující základní školy: 1. ZŠ, 2. ZŠ, 4. ZŠ, 7. ZŠ, 10. ZŠ, 11. ZŠ, 13. ZŠ, 14. ZŠ, 16. ZŠ, 17. ZŠ, 22. ZŠ, 25. ZŠ, 26. ZŠ, 28. ZŠ, 31. ZŠ, 34. ZŠ, Bolevecká ZŠ, Masarykova ZŠ a ZŠ Božkov. Realizaci projektu zajistí Správa informačních technologií města Plzně během roku 2018.  


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka