Plzeň chystá třetí etapu rekonstrukce tramvajové trati Karlovarská, vypíše zakázku

Plzeň vypíše veřejnou zakázku na projekt nazvaný Rekonstrukce tramvajové trati Karlovarská – III. etapa. Důvodem je nevyhovující technický stav trati, a to v úseku od zastávky Severka přes křižovatky Studentská, Kralovická, Manětínská až po točnu na konečné tramvaje linky číslo 4.

Cílená propagace v Plzni

Projekt zvýší bezpečnost provozu zejména ve vztahu k chodcům a sníží dopad negativních vlivů dopravy na okolí. Odhadovaná hodnota zakázky, jejíž odůvodnění schválili ve čtvrtek zastupitelé, je 90 milionů korun bez DPH. 

„Rekonstrukce třetí etapy této nejvyužívanější plzeňské tramvajové trati počítá s kompletní výměnou kolejových pásů, rekonstrukcí trolejového vedení a úpravou tramvajových zastávek a dále s opravou části silnice III/1808, zrušením stávajícího podchodu v prostoru tramvajové zastávky Plzeňka, opravou parkovacích zálivů, chodníků a stezek a provedením úpravy světelných signalizačních zařízení,“ vysvětlil technický náměstek primátora Pavel Šindelář. Financování na rok 2016 je podle jeho slov zajištěno. Výběrové řízení na zhotovitele bude zahájeno koncem listopadu, při bezproblémovém průběhu zadávacího řízení by se mohlo začít rekonstruovat v květnu 2016, předpokládaný termín dokončení je o rok později, tedy v květnu 2017.    

Třetí etapa naváže na předchozí, před čtyřmi lety zrealizovanou druhou etapu rekonstrukce Karlovarské ulice. Začne ve vzdálenosti 116 metrů před zastávkou Severka a skončí po 935 metrech před točnou na konečné tramvajové linky číslo 4 na Košutce. Součástí předmětu veřejné zakázky bude rovněž rekonstrukce křižovatky Gerská – Kralovická na silnici III/1808, na které se bude finančně spolupodílet krajská příspěvková organizace Správa a údržba silnic Plzeňského kraje, a to částkou zhruba 7,5 milionu korun. 

Tramvajová trať v Karlovarské ulici patří mezi nejvyužívanější. Druhá etapa zahrnující 1100 metrů dlouhý úsek od ulice Na Chmelnicích po křižovatku se Sokolovskou ulicí byla v roce 2011 největší investiční akcí města a vyšla na 136 milionů korun s DPH. Předtím provedená oprava první části trati v délce téměř jeden kilometr si vyžádala finanční krytí ve výši 176 milionů korun. 


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka