Plzeň Čokoládový Festival 2016

Do Papírny Plzeň zamíří všichni milovníci čokolády. Od pátku 15. do neděle 17. dubna 2016 se zde uskuteční Čokoládový Festival s výstavou obalů čokolád z celého světa, workshopy, kulinářskou přehlídkou a prodejními stánky s čokoládovými delikatesami.

Jarní servisní akce AUTO CB

Čokoládový Festival 2016 v Plzni pořádaný agenturou ChrisFromParis je jedinečnou událostí pro všechny milovníky čokolády a cukrovinek, kteří mají chuť se pobavit, pochutnat si a případně se i přiučit vaření s čokoládou.

První čokoládový veletrh svého druhu se představí na prostranství o rozloze 2.000 m2 a návštěvníkům nabídne čtyři hlavní sekce:

  • Velkou výstavu obalů čokolád zcelého světa
  • Kulinářskou přehlídku, na které olomoučtí šéfkuchaři předvedou své nápadité recepty
  • Workshop pro dětí i dospělí
  • Prodejní stánky partnerských organizací
  • Dětský koutek

Vstupenky zakoupíte v předprodeji za 50 Kč, na místě pak za stovku. Předprodej probíhá na www.plzenskavstupenka.cz a www.goout.cz, kde můžete soutěžit o cestu do Londýna na Čokoládovou Show pro dva. Na místě vstupné činí 100,- Kč (60,- Kč pro senioři / 60,- Kč pro studenty). Děti a mládež do 6 let mají na akci vstup zdarma.

Zájemci mohou rovněž soutěžit o volný vstup na Plzeň Čokoládový Festival 2016 na www.cokoladovy-festival.cz.

Návštěvníci se mohou těšit na kulinářskou přehlídku šéfkuchaře Davida Cirkva, který bude připravovat jídla dle zajímavých receptů: játrová paštika s bílou čokoládou a jablečným pyré nebo plněné ravioly tvarohem s čokoládovou polevou. Chybět nebude ani šéfkuchař Jan Peter, který ukáže přípravu rozličných dezertů, ale také méně obvyklých jídel: kuřecí stripsy smažené v kukuřičné strouhance, omáčka mole poblano z čokolády nebo flambované banány s drceným pepřem, ořechy a čokoládovou omáčkou. Pozvali jsme také kuchaře Michala Hruzíka, který bude prezentovat různé recepty: Marocký kuskus, grilovaná feta, redukce chilli-balsamico-čokoláda nebo kachní prso na rozmarýnu, kaštanové pyré s čokoládou. Nebude chybět ani slavná cukrářka Vendy, autorka kuchařky „Vaříme s Vendy“.

I tento rok budou na Čokoládovém festivalu různé workshopy, jak pro děti, tak i pro dospělé (výroba čokoládových makronek, pralinek,…) obzvlášť díky Čokoládovému domu Praha.

Mezi kuchyňské show, organizátor pozval brazilské tanečnice, které budou prezentovat velkou show Rio a Sao Paulo, kanadského folkového zpěváka Drew Sweetwood a další taneční skupiny (Adeto, FitDanceArt, plzeňské skupiny irského tance a stepu INIS, …). V sobotu odpoledne bude také retro módní přehlídka 20. a 30. let minulého století.

Ve výstavním sále bude ke zhlédnutí bezmála 600 obalů čokolád z celého světa, které pro účely akce zapůjčil p. Stanislav Kramský. Výstavu pak doplní historické předměty a filmové dokumenty.

Návštěvníci budou mít možnost ochutnat a zakoupit si různé druhy čokolád u stánků společností ChocoMe, ČokoKebab, Kamila chocolates, Kamelie – Vino z Francie, Gold Pralines, Choco-Café, Mistr Vonka, Anděl Café, Seraf, Chocolana, Choco-Café, Marmeládová zahrada, Xo-co, Carla, CandyStore, ChocoBonte, Chocotherapia, … Na místě bude více než 30 stánků!!!

Dále bude k vidění velký svatební dort vytvořený celý z bonbonů.

Návštěvníci si budou moci zakoupit čokoládové pivo, ochutnat vafle, fondán, čokoládové víno, čoko-kebab a další.

Druhý čokoládový festival nabídne i mnoho dalších doprovodných akcí plných překvapení. Bude to zkrátka jedinečné setkání všech milovníků čokolády, které byste si rozhodně neměli nechat ujít.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 13.04.2016 05:13




10 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka