Plzeň dala miliony do svých základních škol, zlepšila technickou vybavenost

Městské základní školy na území západočeské metropole se dočkaly dalšího vylepšení.

Jarní servisní akce AUTO CB

Tentokrát odborníci pracovali na technické vybavenosti, konkrétně na vylepšení datové konektivity, zvýšení úrovně vedení výuky za pomoci nejnovějších interaktivních technologií nebo vybudování zcela nových jazykových učeben. Na celkem 26 základních školách šlo o investici převyšující částku 55 milionů korun. Vytváření moderního prostředí pro výuku je dalším z projektů konceptu Smart City Plzeň. Ten přináší řešení pro lepší a příjemnější život obyvatel a návštěvníků Plzně.

„Investice do školství a vzdělání považuji za velmi důležité. Je třeba vytvořit žákům takové prostředí, které je bude motivovat k dosahování pozitivních výsledků. Skutečnost, že mají školáci při výuce k dispozici moderní technologie, je krok s dobou a určitě přispívá k atraktivitě výuky - činí vzdělávací proces zábavnější a efektivnější. Do této oblasti putují finanční prostředky každoročně, letos jsme investovali desítky milionů korun, přičemž je důležité podotknout, že se městu daří úspěšně čerpat prostředky z evropského dotačního titulu ITI,“ řekl primátor města Plzně Martin Zrzavecký.

Například práce na vylepšení datové konektivity, jež je důležitá z hlediska funkčnosti výukových programů, odborníci realizují už od roku 2016. Letos se práce týkaly devíti institucí. Výraznou obnovou prošla také technika. „Do škol jsme instalovali téměř tisícovku nových počítačů a notebooků, na 380 tabletů a 90 moderních interaktivních dotykových LCD panelů, které umožňují propojení jak tabletů, tak mobilních telefonů. Finance putovaly také na důležité komponenty, jako jsou bezpečnostní firewall a WiFi nebo licence,“ uvedl Bohuslav Horais, vedoucí úseku podpory uživatelů Správy informačních technologií města Plzně.

Moderní technologie pomohou i s rozvojem jazykových dovedností. Za částku převyšující 2 miliony korun se podařilo vybavit devět zcela nových jazykových učeben. Konkrétně tyto prostory vznikly na 1. ZŠ, 2. ZŠ, 4. ZŠ, 11. ZŠ, 17. ZŠ, 26. ZŠ, Bolevecké ZŠ, Masarykově ZŠ a ZŠ Božkov.

Město plánuje s investicemi do škol pokračovat i nadále. V příštím roce by se mělo vylepšení datové konektivity dočkat posledních pět škol, kde prozatím nebyly naplněny podmínky čerpání dotace. „Určitě budeme vyhodnocovat využití nově instalované techniky, funkčnost a využitelnost ve výuce. V této části jsou pro nás samozřejmě důležité ohlasy vyučujících a samotných žáků. To, co se ukáže přínosné, budeme prosazovat dále, samozřejmě s přihlédnutím na aktuální vývoj cen jednotlivých komponentů,“ uzavřel technický náměstek primátora Pavel Šindelář.

Od roku 2016 do roku 2018 investovalo město do technické vybavenosti škol dohromady téměř 80 milionů korun.
 
 


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 10.09.2018 10:10



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka