Plzeň dostala dotaci na úpravu bytů pro sociální bydlení

Zastupitelé schválili přijetí státní dotace na úpravu městských velkometrážních bytů pro sociální bydlení ve výši 7,323 milionu korun.

Jarní servisní akce AUTO CB

Peníze město použije na spolufinancování rekonstrukce pěti velkých bytů. Cílem úpravy je rozdělit je na deset menších bytových jednotek s nižším nájmem. Celkové náklady na rekonstrukci představují 8,136 milionu korun. Podpora z Integrovaného regionálního operačního programu činí 90 procent uznatelných nákladů. Projekt bude dokončen do 31. července 2018.  

„Byty, které chce nechat město rozdělit a upravit, jsou příliš velké, a tedy pro sociální účely špatně pronajímatelné. Hlavním cílem projektu je nabídnout bydlení ekonomicky aktivním lidem, kteří však nejsou schopni za tržních podmínek získat standardní a přiměřené nájemní bydlení,“ uvedl ekonomický náměstek Pavel Kotas. Doplnil, že jde o byty v Dominikánské, Tylově a Petákově ulici, v ulici Na Belánce a na Husově náměstí. Všechny domy jsou ve stoprocentním vlastnictví statutárního města Plzně.

„Projekt je pokračováním v úspěšné obnově městského bytového fondu. Město do této oblasti výrazně zvýšilo podíl investic, za poslední tři roky vložilo do opravy a údržby bytů minimálně 250 milionů korun,“ dodal Pavel Kotas.  

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka